Cílem této bakalářské práce je vysvětlení systému HACCP. Tato práce popisuje postup zavedení systému HACCP, předpisy legislativy pro hygienu veřejného stravování a definice základních pojmů. V praktické části se bakalářská práce zabývá mikrobiologickou analýzou Školní jídelny Horní Moštěnice.
Anotace v angličtině
The aim of this thesis is an explanation of the HACCP system. This work describes the HACCP system implementation process, regulations of legislation for hygiene of community feeding and definition of the basic concepts. The practical part of this thesis deals with the microbiology analysis in of the school dining-room in Horní Moštěnice
Cílem této bakalářské práce je vysvětlení systému HACCP. Tato práce popisuje postup zavedení systému HACCP, předpisy legislativy pro hygienu veřejného stravování a definice základních pojmů. V praktické části se bakalářská práce zabývá mikrobiologickou analýzou Školní jídelny Horní Moštěnice.
Anotace v angličtině
The aim of this thesis is an explanation of the HACCP system. This work describes the HACCP system implementation process, regulations of legislation for hygiene of community feeding and definition of the basic concepts. The practical part of this thesis deals with the microbiology analysis in of the school dining-room in Horní Moštěnice
Systém bezpečnosti potravin ve veřejném stravování.
Používání systému HACCP ve školních jídelnách.
Možná nebezpečí ve školních jídelnách.
Systém HACCP ve školní jídelně Horní Moštěnice.
II. Praktická část
Mikrobiologická analýza školní jídelny Horní Moštěnice.
Případná opatření.
Zásady pro vypracování
I. Teoretická část
Systém bezpečnosti potravin ve veřejném stravování.
Používání systému HACCP ve školních jídelnách.
Možná nebezpečí ve školních jídelnách.
Systém HACCP ve školní jídelně Horní Moštěnice.
II. Praktická část
Mikrobiologická analýza školní jídelny Horní Moštěnice.
Případná opatření.
Seznam doporučené literatury
[1] VOLDŘICH, M., JECHOVÁ, M. a kol. Bezpečnost pokrmů v gastronomii malé a střední provozovny, 1. vydání, ČON, Praha 2006. \vsp{1,5mm}
[2] Nařízení Evropského parlamentu a Evropské rady (ES)č. 852/2004, ze dne 29. dubna 2004, o hygieně potravin. \vsp{1,5mm}
[3] Nařízení Evropského parlamentu a Evropské rady (ES) č. 178/2002, ze dne 28. ledna 2002, kterým se stanoví obecné zásady a požadavky potravinového práva, zřizuje se Evropský úřad pro bezpečnost potravin a stanoví postupy týkající se bezpečnosti potravin. \vsp{1,5mm}
[4] ADAMS, M. R., MOSS, M. O. Food microbiology, third edition, RSC Publishing 2008. \vsp{1,5mm}
Seznam doporučené literatury
[1] VOLDŘICH, M., JECHOVÁ, M. a kol. Bezpečnost pokrmů v gastronomii malé a střední provozovny, 1. vydání, ČON, Praha 2006. \vsp{1,5mm}
[2] Nařízení Evropského parlamentu a Evropské rady (ES)č. 852/2004, ze dne 29. dubna 2004, o hygieně potravin. \vsp{1,5mm}
[3] Nařízení Evropského parlamentu a Evropské rady (ES) č. 178/2002, ze dne 28. ledna 2002, kterým se stanoví obecné zásady a požadavky potravinového práva, zřizuje se Evropský úřad pro bezpečnost potravin a stanoví postupy týkající se bezpečnosti potravin. \vsp{1,5mm}
[4] ADAMS, M. R., MOSS, M. O. Food microbiology, third edition, RSC Publishing 2008. \vsp{1,5mm}
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
ilustrace, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Student presentoval práci Vyčerpávajícím způsobem. Na otázky oponenta reagoval rychle, přesvědčivě.
ing.Robert Gál, Ph.D. - Jaká je forma záznamu hodnot systému HACCP? Kdo zapisuje v provozovnách tyto hodnoty?
prof.Ing.Juraj Čuboň, CSc. - Odkud se vzal vzorec- výpočet-vyhodnocení mikrobiologických hodnot?