Práce je zaměřena na možnosti zabezpečení stravování příslušníků Policie České republiky během krizových situací. Formou dotazníkového průzkumu byla zjišťována přijatelnost dávek pro celodenní stravování členů Integrovaného záchranného systému, a to z hlediska množství chutnosti. Navržená dávka potravin byla pro příslušníky Policie ČR dostačující, přiměřená a vhodná pro použití při zásahu během krizových (mimořádných) situací. Testovaná celodenní dávka byla policisty hodnocena jako celkově chuťově přijatelná.
Anotace v angličtině
This work is focused on boarding of police of the Czech Republic during crisis situations. The acceptability of doses (for whole day) was assessed using a questionnaire survey. Tested rations designed for police officers were sufficient, appropriate and adequate for use during an intervention in crisis situations. Tested whole-day dose was evaluated as the tool with generally acceptable taste.
Czech Republic Police, emergency situation, full board, questionnaire survey.
Rozsah průvodní práce
42
Jazyk
CZ
Anotace
Práce je zaměřena na možnosti zabezpečení stravování příslušníků Policie České republiky během krizových situací. Formou dotazníkového průzkumu byla zjišťována přijatelnost dávek pro celodenní stravování členů Integrovaného záchranného systému, a to z hlediska množství chutnosti. Navržená dávka potravin byla pro příslušníky Policie ČR dostačující, přiměřená a vhodná pro použití při zásahu během krizových (mimořádných) situací. Testovaná celodenní dávka byla policisty hodnocena jako celkově chuťově přijatelná.
Anotace v angličtině
This work is focused on boarding of police of the Czech Republic during crisis situations. The acceptability of doses (for whole day) was assessed using a questionnaire survey. Tested rations designed for police officers were sufficient, appropriate and adequate for use during an intervention in crisis situations. Tested whole-day dose was evaluated as the tool with generally acceptable taste.
Czech Republic Police, emergency situation, full board, questionnaire survey.
Zásady pro vypracování
I. Teoretická část
Charakteristika krize a krizových stavů.
Odpovědnost složek IZS (se zaměřením na Policii ČR) za krizového stavu.
Role výživy v krizových stavech
II. Praktická část
Sestavení dotazníku pro hodnocení pokrmů.
Vlastní hodnocení pokrmů příslušníky Policie ČR.
Vyhodnocení výsledků a formulace závěrů.
Zásady pro vypracování
I. Teoretická část
Charakteristika krize a krizových stavů.
Odpovědnost složek IZS (se zaměřením na Policii ČR) za krizového stavu.
Role výživy v krizových stavech
II. Praktická část
Sestavení dotazníku pro hodnocení pokrmů.
Vlastní hodnocení pokrmů příslušníky Policie ČR.
Vyhodnocení výsledků a formulace závěrů.
Seznam doporučené literatury
[1] Zákon č. 361/2003 Sb. o služebním poměru příslušníků bezpečnostních sborů
[2] Zákon č. 239/2000 Sb. o integrovaném záchranném systému
[3] Zákon č. 240/2000 Sb. o krizovém řízení
[4] Zákon č. 241/2000 Sb. o hospodářských opatřeních pro krizové stavy
[5] PÁNEK, J., POKORNÝ, J., DOSTALOVÁ, J., KOHOUT, P. Základy výživy. Praha: Nakladatelství Svoboda Servis, 2002. 205 s
[6] PÁNEK, J., POKORNÝ, J., DOSTALOVÁ, J. Základy výživy a výživová politika.
Praha: VŠCHT, 2002, 219 s
[7] BRÁZDOVÁ, Z. Výživa člověka. Vyškov, VVŠPV, 1995. 146 s
Seznam doporučené literatury
[1] Zákon č. 361/2003 Sb. o služebním poměru příslušníků bezpečnostních sborů
[2] Zákon č. 239/2000 Sb. o integrovaném záchranném systému
[3] Zákon č. 240/2000 Sb. o krizovém řízení
[4] Zákon č. 241/2000 Sb. o hospodářských opatřeních pro krizové stavy
[5] PÁNEK, J., POKORNÝ, J., DOSTALOVÁ, J., KOHOUT, P. Základy výživy. Praha: Nakladatelství Svoboda Servis, 2002. 205 s
[6] PÁNEK, J., POKORNÝ, J., DOSTALOVÁ, J. Základy výživy a výživová politika.
Praha: VŠCHT, 2002, 219 s
[7] BRÁZDOVÁ, Z. Výživa člověka. Vyškov, VVŠPV, 1995. 146 s
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
-
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Studentka podala srozumitelný výklad své práce. Dané problematice rozumí.
ing.Mlček Jiří, Ph.D. -Dávky pro konkrétní krizový stav nebo běžná služba?
prof.Ing.Juraj Čuboň, CSc - Konkrétní hodnoty nutriční! Sjednotit styl odkazů.