Ve své bakalářské práci popisuji chmel otáčivý (Humulus Lupulus L.) a jeho technologicky významné chemické látky. Zabývám se botanickou charakteristikou rostliny. Zaměřuji se také na aromaticky významné látky chmelových šištic a jejich vlastnosti. Dále uvádím zá-kladní pivovarské suroviny a stručně technologii výroby piva.
Anotace v angličtině
In my thesis I describe the rotational hops (Humulus Lupulus L.) and technologically im-portant chemical. Deal with the botanical characteristics of plants. It also focuses on aro-matic substances of hop cones, and properties. Furthermore, present basic brewing ingredi-ents and brewing technology briefly.
hops rotary, polyphenolic substances, flavoring, {α}, {β}-bitter acids, the brewers' basic raw materials, production of beer
Rozsah průvodní práce
53 s., 4 s. obr. příloh.
Jazyk
CZ
Anotace
Ve své bakalářské práci popisuji chmel otáčivý (Humulus Lupulus L.) a jeho technologicky významné chemické látky. Zabývám se botanickou charakteristikou rostliny. Zaměřuji se také na aromaticky významné látky chmelových šištic a jejich vlastnosti. Dále uvádím zá-kladní pivovarské suroviny a stručně technologii výroby piva.
Anotace v angličtině
In my thesis I describe the rotational hops (Humulus Lupulus L.) and technologically im-portant chemical. Deal with the botanical characteristics of plants. It also focuses on aro-matic substances of hop cones, and properties. Furthermore, present basic brewing ingredi-ents and brewing technology briefly.
hops rotary, polyphenolic substances, flavoring, {α}, {β}-bitter acids, the brewers' basic raw materials, production of beer
Zásady pro vypracování
Uveďte botanickou charakteristiku rostliny chmele otáčivého.
Obecně popište chemické složení chmelových šištic a jejich využití v pivovarském průmyslu.
Zaměřte se na polyfenoly a ostatní aromaticky významné látky chmele, včetně jejich vlastností.
Zásady pro vypracování
Uveďte botanickou charakteristiku rostliny chmele otáčivého.
Obecně popište chemické složení chmelových šištic a jejich využití v pivovarském průmyslu.
Zaměřte se na polyfenoly a ostatní aromaticky významné látky chmele, včetně jejich vlastností.
Seznam doporučené literatury
[1] Špaldon E.,1986. Rostlinná výroba. Praha, SZN, 720 s. ISBN 07-124-86-04/11.
[2] Frančáková H.,Tóth Z.,2005. Sladovníctvo a pivovarníctvo. Nitra, SPU, 147 s. ISBN 80-8069-544-X.
[3] Rop O., Hrabě J.,2009. Nealkoholické a alkoholické nápoje. Zlín, UTB, 130 s. ISBN 978-80-7318-748-4.
[4] Časopis Kvasný průmysl, Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, roč. 55/2009.
Seznam doporučené literatury
[1] Špaldon E.,1986. Rostlinná výroba. Praha, SZN, 720 s. ISBN 07-124-86-04/11.
[2] Frančáková H.,Tóth Z.,2005. Sladovníctvo a pivovarníctvo. Nitra, SPU, 147 s. ISBN 80-8069-544-X.
[3] Rop O., Hrabě J.,2009. Nealkoholické a alkoholické nápoje. Zlín, UTB, 130 s. ISBN 978-80-7318-748-4.
[4] Časopis Kvasný průmysl, Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, roč. 55/2009.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
-
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
doc. Hrabě: Vložit opravný list do BP ("pryskyřice") na str. 44: Co to je, že u běžných piv je 10%. Co to je? To je původní stupňovitost mladiny.
Ing. Škrovánková, Ph.D.: Co obsahuje exktrakt z chmele?
Studentka prokázala velmi dobré znalosti dané problematiky a schopnosti její aplikace. Vystoupení bylo jisté a přesvědčivé