Bakalářská práce se zaměřuje na složení ovčího a kozího mléka a jejich srovnání s mlékem kravským. Popisuje plemena koz a ovcí převážně chovaná u nás a stručně charakterizuje výrobky z ovčího a kozího mléka.
Anotace v angličtině
This bachelor´s thesis is intent on the composition of sheep's and goat's milk and their compare with cow's milk. Describes the breeds of sheep and goats rear mainly in our country and briefly describes the products from sheep's and goat's milk.
Klíčová slova
mléko, ovce, kozy, sýr
Klíčová slova v angličtině
milk, sheep, goats, cheese
Rozsah průvodní práce
51 s.
Jazyk
CZ
Anotace
Bakalářská práce se zaměřuje na složení ovčího a kozího mléka a jejich srovnání s mlékem kravským. Popisuje plemena koz a ovcí převážně chovaná u nás a stručně charakterizuje výrobky z ovčího a kozího mléka.
Anotace v angličtině
This bachelor´s thesis is intent on the composition of sheep's and goat's milk and their compare with cow's milk. Describes the breeds of sheep and goats rear mainly in our country and briefly describes the products from sheep's and goat's milk.
Klíčová slova
mléko, ovce, kozy, sýr
Klíčová slova v angličtině
milk, sheep, goats, cheese
Zásady pro vypracování
Plemena koz a ovcí chovaná u nás.
Chemické složení a vlastnosti ovčího a kozího mléka.
Srovnání složení ovčího a kozího mléka s kravským mlékem.
Komparace hlavních složek a jejich odlišností tj. tuku a bílkovin.
Charakterizace výrobků z ovčího a kozího mléka.
Zásady pro vypracování
Plemena koz a ovcí chovaná u nás.
Chemické složení a vlastnosti ovčího a kozího mléka.
Srovnání složení ovčího a kozího mléka s kravským mlékem.
Komparace hlavních složek a jejich odlišností tj. tuku a bílkovin.
Charakterizace výrobků z ovčího a kozího mléka.
Seznam doporučené literatury
[1] PROKŠ, J. Mlékařství I a II, 1. vydání, SNTL, Praha 1964.
[2] FORMAN, L. Mlékárenská technologie, VŠCHT, Praha 1996.
[3] BŘEZINA, P. Chemie a technologie mléka 1. a 2. část, VŠCHT, Praha 1990.
[4] GAJDŮŠEK, S. - KLÍČNÍK, V. Mlékařství, 2. vyd., VŠZ, Brno 1993.
Seznam doporučené literatury
[1] PROKŠ, J. Mlékařství I a II, 1. vydání, SNTL, Praha 1964.
[2] FORMAN, L. Mlékárenská technologie, VŠCHT, Praha 1996.
[3] BŘEZINA, P. Chemie a technologie mléka 1. a 2. část, VŠCHT, Praha 1990.
[4] GAJDŮŠEK, S. - KLÍČNÍK, V. Mlékařství, 2. vyd., VŠZ, Brno 1993.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
-
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
doc. Hrabě - jaká jsou probiotika v brynze? Čím dostává oštipok charakteristické vlastnosti?
Ing. Kramářová, Ph.D. - Je ČR dominantní v produkci kozího a očího mléka?
doc. Ing. P. Haščík - Jaký je obsah mikroorganismů v těchto složkách?
Studentka potvrdila hodnocení oponenta práce, prokázala, že danou problematiku v potřebném rozsahu a souvislostech ovládá.