Bakalářská práce je v úvodu zaměřena na charakteristiku a cíle ekologického zemědělství, spolu se současným stavem v České republice a v zahraničí. V práci jsou popsány cesty a druhy mikrobiální kontaminace, blíže pak přítomnost patogenních mikroorganismů. Práce dále popisuje používání pesticidů a antibiotik v ekologickém zemědělství. Poslední kapitola bakalářské práce je zaměřena na distribuci mykotoxinů z biomléka do mléčných výrobků.
Annotation in English
The thesis is focused to the characteristics and aids of organic farming, along with the cur-rent situation in the Czech Republic and abroad. The routes and type sof microbial conta-mination closer to the presence of pathogenic microorganisms are described. The work describes also the use of pesticides and antibiotics in organic farming. The last chapter of this thesis focuses on the distribution of mycotoxins in organic milk in dairy products.
Bakalářská práce je v úvodu zaměřena na charakteristiku a cíle ekologického zemědělství, spolu se současným stavem v České republice a v zahraničí. V práci jsou popsány cesty a druhy mikrobiální kontaminace, blíže pak přítomnost patogenních mikroorganismů. Práce dále popisuje používání pesticidů a antibiotik v ekologickém zemědělství. Poslední kapitola bakalářské práce je zaměřena na distribuci mykotoxinů z biomléka do mléčných výrobků.
Annotation in English
The thesis is focused to the characteristics and aids of organic farming, along with the cur-rent situation in the Czech Republic and abroad. The routes and type sof microbial conta-mination closer to the presence of pathogenic microorganisms are described. The work describes also the use of pesticides and antibiotics in organic farming. The last chapter of this thesis focuses on the distribution of mycotoxins in organic milk in dairy products.
Charakterizovat hlavní atributy ekologického zemědělství.
Legislativní požadavky na biomléko se zaměřením na používání antibiotik a pesticidů.
Cesty a druhy mikrobiální kontaminace v biomléce.
Distribuce mykotoxinů z biomléka do mléčných výrobků.
Research Plan
Charakterizovat hlavní atributy ekologického zemědělství.
Legislativní požadavky na biomléko se zaměřením na používání antibiotik a pesticidů.
Cesty a druhy mikrobiální kontaminace v biomléce.
Distribuce mykotoxinů z biomléka do mléčných výrobků.
Recommended resources
[1] WINTER C. K. and S. F. DAVIS (2006) Scientific status summary - Organic foods, J Food Sci 71(9), 117-124.
[2] ROESCH M. et al. (2006) Comparison of antibiotic resistance of udder pathogens in dairy cows kept on organic and conventional farms, J Dairy Sci 89, 989-97.
[3] VALLONE L. et al. (2006) Aflatoxins in organic milk and dairy products, Vet Res Commun 30 (Suppl 1), 369-370.
Recommended resources
[1] WINTER C. K. and S. F. DAVIS (2006) Scientific status summary - Organic foods, J Food Sci 71(9), 117-124.
[2] ROESCH M. et al. (2006) Comparison of antibiotic resistance of udder pathogens in dairy cows kept on organic and conventional farms, J Dairy Sci 89, 989-97.
[3] VALLONE L. et al. (2006) Aflatoxins in organic milk and dairy products, Vet Res Commun 30 (Suppl 1), 369-370.
Enclosed appendices
-
Appendices bound in thesis
illustrations, tables
Taken from the library
No
Full text of the thesis
Appendices
Reviewer's report
Supervisor's report
Defence procedure record
Jaký je rozdíl mezi pesticidy a herbicidy?
Čím je nebezpečný pesticid DDT?
Jak je to s mykotoxiny u nepatogenních plísní?
Proč nastává vyšší produkce mykotoxinů v aerobních podmínkách?