Ve své bakalářské práci jsem se zabývala významem mléka ve výživě člověka a problematikou laktosové intolerance. Zaměřila jsem se na možnosti náhrady mléka při této metabolické poruše, která je u nás i ve světě poměrně rozšířená. Je zde popsáno mléko jeho složení, zpracování a úprava, laktosová intolerance a sója.
Anotace v angličtině
In my thesis, I discussed the importance of milk in human nutrition and the problems of lactose intolerance. I focused on the possibility of replacement of milk with this metabolic disorder, which is widespread in the Czech republic as well as abroad. I described the composition of milk, its processing and modification, lactose intolerance and soy.
Klíčová slova
mléko, laktosová intolerance, sója
Klíčová slova v angličtině
milk, lactose intolerance,soy
Rozsah průvodní práce
48 s. (67 457 znaků)
Jazyk
CZ
Anotace
Ve své bakalářské práci jsem se zabývala významem mléka ve výživě člověka a problematikou laktosové intolerance. Zaměřila jsem se na možnosti náhrady mléka při této metabolické poruše, která je u nás i ve světě poměrně rozšířená. Je zde popsáno mléko jeho složení, zpracování a úprava, laktosová intolerance a sója.
Anotace v angličtině
In my thesis, I discussed the importance of milk in human nutrition and the problems of lactose intolerance. I focused on the possibility of replacement of milk with this metabolic disorder, which is widespread in the Czech republic as well as abroad. I described the composition of milk, its processing and modification, lactose intolerance and soy.
Klíčová slova
mléko, laktosová intolerance, sója
Klíčová slova v angličtině
milk, lactose intolerance,soy
Zásady pro vypracování
Teoretická část
Proveďte literární průzkum na dané téma podle pokynů vedoucího práce.
Na základě literárního průzkumu zpracujte přehled o možnostech náhrady mléka ve výživě.
Výsledky literárního průzkumu zhodnoťte a přehledně písemně pracujte.
Zásady pro vypracování
Teoretická část
Proveďte literární průzkum na dané téma podle pokynů vedoucího práce.
Na základě literárního průzkumu zpracujte přehled o možnostech náhrady mléka ve výživě.
Výsledky literárního průzkumu zhodnoťte a přehledně písemně pracujte.
Seznam doporučené literatury
[1]GAJDůŠEK, S. Laktologie. 1. vyd. Brno : V Brně : Mendelova zemědělská a lesnická univerzita, 2003. 78 s. ISBN 80-7157-657-3.
[2]INDRA, Z.; MIZERA, J. Chemické kontrolní metody pro obor zpracování mléka. 1.st ed. 1992. ISBN 13 197/92.
[3]MALÝ, V. Analytická chemie mléka a mléčných výrobků I. Praha:Studijní a informační ústav odborného školství, 1956.142 s.
Seznam doporučené literatury
[1]GAJDůŠEK, S. Laktologie. 1. vyd. Brno : V Brně : Mendelova zemědělská a lesnická univerzita, 2003. 78 s. ISBN 80-7157-657-3.
[2]INDRA, Z.; MIZERA, J. Chemické kontrolní metody pro obor zpracování mléka. 1.st ed. 1992. ISBN 13 197/92.
[3]MALÝ, V. Analytická chemie mléka a mléčných výrobků I. Praha:Studijní a informační ústav odborného školství, 1956.142 s.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
-
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Student danou problematiku částečně ovládá, ale její aplikace mu činila potíže. Jeho vystoupení při obhajobě bylo méně jisté a přesvědčivé.