Diplomová práce se zabývá obsahem polyfenolických látek v závislosti na jednotlivých ročnících ve vybraných odrůdách vín. K analýzám bylo použito čtyř druhů vín - dva druhy červeného a dva druhy bílého vína, celkem devatenáct lahví. Vzorky byly hodnoceny sen-zorickou, chemickou a fyzikálně-chemickou metodou. Vhodnými postupy a výpočty byly získány jednotlivé výsledky.
Anotace v angličtině
Graduation theses concerned with content of polyphenolic substances in dependence on severally vintages in sampled species of wine. To analysis were used four kinds of wine - two kinds of red wine and two kinds of white wine. In total nineghteen bottles. Species were evaluated by senzoric, chemici and physical-chemical methods. With suitable proce-dures were gained individual results.
Diplomová práce se zabývá obsahem polyfenolických látek v závislosti na jednotlivých ročnících ve vybraných odrůdách vín. K analýzám bylo použito čtyř druhů vín - dva druhy červeného a dva druhy bílého vína, celkem devatenáct lahví. Vzorky byly hodnoceny sen-zorickou, chemickou a fyzikálně-chemickou metodou. Vhodnými postupy a výpočty byly získány jednotlivé výsledky.
Anotace v angličtině
Graduation theses concerned with content of polyphenolic substances in dependence on severally vintages in sampled species of wine. To analysis were used four kinds of wine - two kinds of red wine and two kinds of white wine. In total nineghteen bottles. Species were evaluated by senzoric, chemici and physical-chemical methods. With suitable proce-dures were gained individual results.
charakteristika révy vinné (vitis vinifera)-rodina révovitých,výživa ve vztahu k pěstování
podnebí a počasí pro pěstování (klimatické podmínky)
složení vína
vady a choroby vína
fenolové látky a třísloviny
polyfenoly a jejich vliv na lidský organismus
II. Praktická část:
senzorické hodnocení vybraných odrůd vín
provedení rozborů vína pomocí wine scaneru
měření zastoupení obsahu polyfenolických látek v jednotlivých odrůdách vín tvořených řadami po jednotlivých ročnících
Zásady pro vypracování
I. Teoretická část:
charakteristika révy vinné (vitis vinifera)-rodina révovitých,výživa ve vztahu k pěstování
podnebí a počasí pro pěstování (klimatické podmínky)
složení vína
vady a choroby vína
fenolové látky a třísloviny
polyfenoly a jejich vliv na lidský organismus
II. Praktická část:
senzorické hodnocení vybraných odrůd vín
provedení rozborů vína pomocí wine scaneru
měření zastoupení obsahu polyfenolických látek v jednotlivých odrůdách vín tvořených řadami po jednotlivých ročnících
Seznam doporučené literatury
[1] CALLEC, Ch. Encyklopedie vína. Rebo productions, Lisse 1999, 320 s., ISBN 80-7234-068-9. \vsp{1,5mm}
[2] FARKAŠ, J. Technologie a biochemie vína, SNTL/ALFA, Praha 1980, 870 s. \vsp{1,5mm}
[3] STEIDL, R. Sklepní hospodářství, Národní salon vín, Valtice 2002, 307 s., ISBN 80-9032001-0-4. \vsp{1,5mm}
[4] VELÍŠEK, J. Chemie potravin 3, OSSIS, Tábor 1999, 368 s., ISBN 80-902391-5-3. \vsp{1,5mm}
Seznam doporučené literatury
[1] CALLEC, Ch. Encyklopedie vína. Rebo productions, Lisse 1999, 320 s., ISBN 80-7234-068-9. \vsp{1,5mm}
[2] FARKAŠ, J. Technologie a biochemie vína, SNTL/ALFA, Praha 1980, 870 s. \vsp{1,5mm}
[3] STEIDL, R. Sklepní hospodářství, Národní salon vín, Valtice 2002, 307 s., ISBN 80-9032001-0-4. \vsp{1,5mm}
[4] VELÍŠEK, J. Chemie potravin 3, OSSIS, Tábor 1999, 368 s., ISBN 80-902391-5-3. \vsp{1,5mm}
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
mapy, schémata
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Komise neměla dotazy. Student se v problematice orientuje, rozumí jí.