Cieľom nasledujúcej diplomovej práce je návrh kaviarne na kľúč, ktorá bude na základe tohto návrhu pripravená na realizáciu. V teoretickej časti sa diplomová práca zaoberá vytvorením prehľadu o podnikateľskom mikro a makro prostredí, pôsobiacom na odvetvie gastronómie ako takej a na malé a stredné podnikanie, do ktorého patrí väčšina pohostinských podnikov. Praktická časť rieši samotný návrh kaviarne, jej management, marketing, tvorbu značky, firemnú identity a napokon rieši víziu financovania v 5-ročnom horizonte.
Anotace v angličtině
The aim of following graduation theses is to create a projection of an art coffee house on turnkey basis, to be ready for realization. The theoretical part comprises the preview of micro and macro business environments, which affect the single gastronomic branch as well as the small and medium enterprises (SME). The practical part tackle the concrete projection of coffee house, its management, marketing, brand creation, corporate identity and finally it deals with the vision of financing in the next 5years preview.
Klíčová slova
podnikanie na kľúč, malé a stredné podniky (MSP), podnikateľský plán, makroprostredie, mikroprostredie, kaviareň, corporate identity
Klíčová slova v angličtině
turnkey, small and medium enterprises (SME), business plan, macroenvironment, micro environment, coffee house, corporate identity
Rozsah průvodní práce
82 s., 4 s. príloh s tabuľkami
Jazyk
SL
Anotace
Cieľom nasledujúcej diplomovej práce je návrh kaviarne na kľúč, ktorá bude na základe tohto návrhu pripravená na realizáciu. V teoretickej časti sa diplomová práca zaoberá vytvorením prehľadu o podnikateľskom mikro a makro prostredí, pôsobiacom na odvetvie gastronómie ako takej a na malé a stredné podnikanie, do ktorého patrí väčšina pohostinských podnikov. Praktická časť rieši samotný návrh kaviarne, jej management, marketing, tvorbu značky, firemnú identity a napokon rieši víziu financovania v 5-ročnom horizonte.
Anotace v angličtině
The aim of following graduation theses is to create a projection of an art coffee house on turnkey basis, to be ready for realization. The theoretical part comprises the preview of micro and macro business environments, which affect the single gastronomic branch as well as the small and medium enterprises (SME). The practical part tackle the concrete projection of coffee house, its management, marketing, brand creation, corporate identity and finally it deals with the vision of financing in the next 5years preview.
Klíčová slova
podnikanie na kľúč, malé a stredné podniky (MSP), podnikateľský plán, makroprostredie, mikroprostredie, kaviareň, corporate identity
Klíčová slova v angličtině
turnkey, small and medium enterprises (SME), business plan, macroenvironment, micro environment, coffee house, corporate identity
Zásady pro vypracování
Úvod
I. Teoretická část
Definujte pojem marketingové řízení a specifikujte marketing služeb s návazností na oblast gastronomie.
Prezentujte v teoretickém kontextu poznatky o tvorbě Corporate Identity a Brand Managementu v pohostinství.
II. Praktická část
Zpracujte analýzu současného stavu marketingové komunikace vybrané
společnosti.
Analyzujte vybrané makro a mikro prostředí pro realizaci podnikatelského plánu kavárny na klíč.
Vypracujte ucelenou marketingovou strategii kavárny, navrhněte způsob cenotvorby a vyřešte Corporate Identity.
Vyčíslete předpokládanou rentabilitu projektu za prvních 5 let provozu.
Závěr
Zásady pro vypracování
Úvod
I. Teoretická část
Definujte pojem marketingové řízení a specifikujte marketing služeb s návazností na oblast gastronomie.
Prezentujte v teoretickém kontextu poznatky o tvorbě Corporate Identity a Brand Managementu v pohostinství.
II. Praktická část
Zpracujte analýzu současného stavu marketingové komunikace vybrané
společnosti.
Analyzujte vybrané makro a mikro prostředí pro realizaci podnikatelského plánu kavárny na klíč.
Vypracujte ucelenou marketingovou strategii kavárny, navrhněte způsob cenotvorby a vyřešte Corporate Identity.
Vyčíslete předpokládanou rentabilitu projektu za prvních 5 let provozu.
Závěr
Seznam doporučené literatury
[1] DOOLE, I., LOWE, R. International Marketing Strategy. Edition 5th. London: Cengage Learning EMEA, 2008. 455 p. ISBN 987-184480-763-5.
[2] FOTR, J. Podnikatelský plán a investiční rozhodování. 2. vyd. Praha: Grada Publishing, 1999. 214 s. ISBN 80-7169-812-1.
[3] HAVLÍČEK, K., KAŠÍK, M. Marketingové řízení malých a středních firem. 1. vyd. Praha: Management Press, 2005. 172 s. ISBN 80-7261-120-8.
[4] VAN DEN BOSCH, A. L. M., DE JONG, M. D. I., ELVING, W. J. L. How Corporate Identity Supports Reputation. Edition 1st. Bingley - UK: Emeral Group Publishing, 2005. 10 p. ISSN 1356-3289.
Seznam doporučené literatury
[1] DOOLE, I., LOWE, R. International Marketing Strategy. Edition 5th. London: Cengage Learning EMEA, 2008. 455 p. ISBN 987-184480-763-5.
[2] FOTR, J. Podnikatelský plán a investiční rozhodování. 2. vyd. Praha: Grada Publishing, 1999. 214 s. ISBN 80-7169-812-1.
[3] HAVLÍČEK, K., KAŠÍK, M. Marketingové řízení malých a středních firem. 1. vyd. Praha: Management Press, 2005. 172 s. ISBN 80-7261-120-8.
[4] VAN DEN BOSCH, A. L. M., DE JONG, M. D. I., ELVING, W. J. L. How Corporate Identity Supports Reputation. Edition 1st. Bingley - UK: Emeral Group Publishing, 2005. 10 p. ISSN 1356-3289.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Ing. Dobeš - Jak by jste postupovala při registraci značky Vaší kavárny, Jak jste vycházela při ek. analýze,
Mgr. Kolčavová - Čím se bude Vaše kavárna odlišovat?
doc. Kozák - Co je pro restauraci nejdůležitější, jaké faktory ji drží nad vodou?