Bakalářská práce je zaměřena na analýzu plnění hygienických a bezpečnostních standardů při výrobě ořechových směsí ve firmě Alika a.s. Teoretická část popisuje hygienu a bez-pečnost výroby potravin, rozdělení zdravotních nebezpečí ve výrobě potravin a systémy pro bezpečnost potravin. V praktické části je představena firma Alika a.s. Dále jsou podrobně rozepsány jednotlivé pracovní technologie a jejich možná rizika.
Anotace v angličtině
The bachelor theses is focused on the analysis of hygienic and safety standards in the pro-duction of nuts’ mixtures in the ALIKA company. The teoretical part describes the food hygiene and safety factors, health dangers separation during the food production process and the food safety system. In the practical part, there is presented the ALIKA company. Also there are describtions of all product's technologies in details and their possible risks.
Bakalářská práce je zaměřena na analýzu plnění hygienických a bezpečnostních standardů při výrobě ořechových směsí ve firmě Alika a.s. Teoretická část popisuje hygienu a bez-pečnost výroby potravin, rozdělení zdravotních nebezpečí ve výrobě potravin a systémy pro bezpečnost potravin. V praktické části je představena firma Alika a.s. Dále jsou podrobně rozepsány jednotlivé pracovní technologie a jejich možná rizika.
Anotace v angličtině
The bachelor theses is focused on the analysis of hygienic and safety standards in the pro-duction of nuts’ mixtures in the ALIKA company. The teoretical part describes the food hygiene and safety factors, health dangers separation during the food production process and the food safety system. In the practical part, there is presented the ALIKA company. Also there are describtions of all product's technologies in details and their possible risks.
Analýza současného stavu firmy Alika s ohledem na plnění
hygienických a bezpečnostních standardů při výrobě ořechových směsí.
Návhr doporučení pro společnost Alika, a.s.
Zásady pro vypracování
I. Teoretická část
Hygiena a bezpečnost výroby potravin.
Zdravotní nebezpečí při výrobě potravin.
Standardy pro bezpečnost potravin.
II. Praktická část
Představení společnosti Alika, a.s.
Analýza současného stavu firmy Alika s ohledem na plnění
hygienických a bezpečnostních standardů při výrobě ořechových směsí.
Návhr doporučení pro společnost Alika, a.s.
Seznam doporučené literatury
1. HRABĚ,BUŇKA, ROP: Legislativa a řízení jakosti v potravinářství, UTB Zlín, 2005.
2. HRABĚ JAN: Technologie, zbožíznalství a hygiena potravin. I. část,
Potravinářská legislativa, systémy jakosti a certifikace, Vysoká vojenská škola pozemního vojska, Vyškov, 2000.
3. GOLIAN J., CHOVANEC M.: Bezpečnosť a kontrola potravín, Slovenská plnohospodářská univerzita v Nitře, 2005.
Seznam doporučené literatury
1. HRABĚ,BUŇKA, ROP: Legislativa a řízení jakosti v potravinářství, UTB Zlín, 2005.
2. HRABĚ JAN: Technologie, zbožíznalství a hygiena potravin. I. část,
Potravinářská legislativa, systémy jakosti a certifikace, Vysoká vojenská škola pozemního vojska, Vyškov, 2000.
3. GOLIAN J., CHOVANEC M.: Bezpečnosť a kontrola potravín, Slovenská plnohospodářská univerzita v Nitře, 2005.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
ilustrace
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Prezentace byla jasná, přehledná, projev správný, hlasitý.
doc. Frančáková pochválila studentku za odpovědi na dotaz oponentky.
prof. Kráčmar: Je firma seznámena s touto prací? Studentka: Ano, ví o ní. Pan prof. řekl, že by rozhodně neměla uvádět jméno firmy.
Dr. Valášek: Znáte či doporučila byste firmě systém správné výrobní praxe?
Studentka tento systém nezná.