Diplomová práce řeší problematiku Spotřebního koše celiatiků, způsoby organizace stravování mimo domov a rozdíly v energetickém a nutričním obsahu živin při přechodu na dietní stravu.
Annotation in English
This document deals the consumer basket of people with celiac disease, ways of organizing strategy outside the home, and differences in the energy and nutrient content of individual nutrients in the transition to the diet.
Keywords
Stravování, celiakie, bezlepková dieta, lepek, bílkoviny, energetická hodnota
Diplomová práce řeší problematiku Spotřebního koše celiatiků, způsoby organizace stravování mimo domov a rozdíly v energetickém a nutričním obsahu živin při přechodu na dietní stravu.
Annotation in English
This document deals the consumer basket of people with celiac disease, ways of organizing strategy outside the home, and differences in the energy and nutrient content of individual nutrients in the transition to the diet.
Keywords
Stravování, celiakie, bezlepková dieta, lepek, bílkoviny, energetická hodnota
I. Teoretická část:
1. Zpracovat literární rešerši k dané problematice
2. Stanovit cíle diplomové práce \vsp{0,5mm}
II. Praktická část:
1. Vypracovat materiál a metodický postup řešené problematiky
2. Na vzorku 8 nemocných celiákií zpracovat spotřební koš používaných potravin
3. Zpracovat dotazník na téma: "Stravování celiatiků"
4. Na vzorku 2 jídelníčků zpracovat rozdíly v obsahu bílkovin ve stravě celiatiků
5. Získané údaje statisticky zpracovat a sestavit do tabulek
6. Stanovit závěry diplomové práce
Research Plan
I. Teoretická část:
1. Zpracovat literární rešerši k dané problematice
2. Stanovit cíle diplomové práce \vsp{0,5mm}
II. Praktická část:
1. Vypracovat materiál a metodický postup řešené problematiky
2. Na vzorku 8 nemocných celiákií zpracovat spotřební koš používaných potravin
3. Zpracovat dotazník na téma: "Stravování celiatiků"
4. Na vzorku 2 jídelníčků zpracovat rozdíly v obsahu bílkovin ve stravě celiatiků
5. Získané údaje statisticky zpracovat a sestavit do tabulek
6. Stanovit závěry diplomové práce
Recommended resources
[1] KOHOUT, P., PAVLÍČOVÁ, J.: Celiakie a bezlepková dieta - Dieta a rady lékaře. 3.vyd. Praha: Maxdorf, 2006. ISBN 80-7345-070-4
[2] ČERVENKOVÁ, R., LUKÁŠ, M.: Celiakie. 1.vyd. Praha: Galén, 2006. ISBN 807262-425-3
[3] KOHOUT, P., STARNOVSKÁ, T. Nákladnost dietního stravování oproti stravování běžnému. Dostupné z WWW: < http://www.mpsv.cz/cs/174>
[4] LANZENBERGER,T.M.B.: Vaříme zdravě bez lepku. 1.vyd. (překlad) Praha: Vašut,2005. ISBN 978-80-7236-348-3
[5]Databáze Bezlepkové výrobky - vyhovující. Dostupný z WWW:
Recommended resources
[1] KOHOUT, P., PAVLÍČOVÁ, J.: Celiakie a bezlepková dieta - Dieta a rady lékaře. 3.vyd. Praha: Maxdorf, 2006. ISBN 80-7345-070-4
[2] ČERVENKOVÁ, R., LUKÁŠ, M.: Celiakie. 1.vyd. Praha: Galén, 2006. ISBN 807262-425-3
[3] KOHOUT, P., STARNOVSKÁ, T. Nákladnost dietního stravování oproti stravování běžnému. Dostupné z WWW: < http://www.mpsv.cz/cs/174>
[4] LANZENBERGER,T.M.B.: Vaříme zdravě bez lepku. 1.vyd. (překlad) Praha: Vašut,2005. ISBN 978-80-7236-348-3
[5]Databáze Bezlepkové výrobky - vyhovující. Dostupný z WWW:
Enclosed appendices
-
Appendices bound in thesis
schemes, tables
Taken from the library
No
Full text of the thesis
Appendices
Reviewer's report
Supervisor's report
Defence procedure record
doc. Golián: Zaměřovala jste se na nějakou obch. síť?
Ing. Valášek: Používáte sojovou, pohankovou mouku na pečení?
prof. Marounek: Jsou něco platná probiotika při celiakii?
studentka se v problematice orientuje, na otázky komise odpovídala správně, věcně, pohotově.