Cílem práce je charakterizovat BIO produkci drůbeže a její srovnání s konvenční produkcí. Část práce se věnuje legislativě v souvislosti s BIO produkcí, jejími současnými trendy a vyhlídkou do budoucna. V práci je také věnována pozornost chemickému složení kuřecího masa. V praktické části jsou poté vyhodnoceny údaje získané pomocí dotazníků o spotřebě BIO kuřecího masa v České republice.
Anotace v angličtině
My work is aim on characteristic of the BIO production of poultry and its comparison with conventional production. One part of this work is about law directives that are connected with BIO production, following with description of nowadays trends and possibilities in the future. Work is also focused on chemistry of chicken meat. In practical part are evaluated data about consumption of BIO chicken meat in Czech republic.
Klíčová slova
BIO, drůbež, welfere, ekologické zemědělství, kuřecí maso
Cílem práce je charakterizovat BIO produkci drůbeže a její srovnání s konvenční produkcí. Část práce se věnuje legislativě v souvislosti s BIO produkcí, jejími současnými trendy a vyhlídkou do budoucna. V práci je také věnována pozornost chemickému složení kuřecího masa. V praktické části jsou poté vyhodnoceny údaje získané pomocí dotazníků o spotřebě BIO kuřecího masa v České republice.
Anotace v angličtině
My work is aim on characteristic of the BIO production of poultry and its comparison with conventional production. One part of this work is about law directives that are connected with BIO production, following with description of nowadays trends and possibilities in the future. Work is also focused on chemistry of chicken meat. In practical part are evaluated data about consumption of BIO chicken meat in Czech republic.
Klíčová slova
BIO, drůbež, welfere, ekologické zemědělství, kuřecí maso
Charakterizace a legislativa BIO živočišné produkce.
Charakteristika konvenční a BIO produkce drůbeže.
Tendence a budoucnost BIO produkce.
II. Praktická část
Vyhodnocení dotazníků spotřeby BIO kuřecího masa v ČR.
Zásady pro vypracování
I. Teoretická část
Charakterizace a legislativa BIO živočišné produkce.
Charakteristika konvenční a BIO produkce drůbeže.
Tendence a budoucnost BIO produkce.
II. Praktická část
Vyhodnocení dotazníků spotřeby BIO kuřecího masa v ČR.
Seznam doporučené literatury
[1] WRIGHT, S., McCrea, D.: Handbook of Organic Food Processing and Production, second edition, Blackwell, 2000.
[2] MEAD, G.C.: Poultry Meat Processing and Quality, Woodhead, 2004.
[3] KERRY, J.P., LEDWARD, D.: Improving the Sensory and Nutritional Quality of Fresh Meat, Woodhead, 2009.
[4] SIMEONOVOVÁ, J. a kol.: Technologie drůbeže, vajec a minoritních živočišných produktů, 1. vydání, Mendlova zemědělská univerzita v Brně, Brno 1999.
Seznam doporučené literatury
[1] WRIGHT, S., McCrea, D.: Handbook of Organic Food Processing and Production, second edition, Blackwell, 2000.
[2] MEAD, G.C.: Poultry Meat Processing and Quality, Woodhead, 2004.
[3] KERRY, J.P., LEDWARD, D.: Improving the Sensory and Nutritional Quality of Fresh Meat, Woodhead, 2009.
[4] SIMEONOVOVÁ, J. a kol.: Technologie drůbeže, vajec a minoritních živočišných produktů, 1. vydání, Mendlova zemědělská univerzita v Brně, Brno 1999.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
-
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Ing. Škrovánková: Byli by odpovědi respondentů stejné, pokud by znali cenu bio kuřecího masa?
MVDr. Holko: Jaký je rozdíl v chovu u konvenčního a bio drůbežího masa? Co jsou růstové stimulátory?
Student prokázal velmi dobré znalosti dané problematiky a schopnost jejich alikace. Vystoupení bylo jisté, přesvědčivé. Na otázky vedoucího, oponenta a komise reagoval méně pohotově, ale věcně správně.