Bakalářská práce se zabývá sledováním postmortálních změn u volně žijící zvěře, jejíž maso je označováno jako zvěřina. Práce je zaměřena na spárkatou zvěř. Jejím cílem je sledování a vyhodnocení průběhu posmrtných změn za pomoci měření hodnoty pH
Anotace v angličtině
Bachelor's thesis is focused on monitoring post-mortem changes in wildlife, the meat is called venison. Work is focused on cloven-hoofed animals. Its aim is to monitor and evaluate the post-mortem changes using pH measurements.
Klíčová slova
zvěřina, posmrtné změny, kvalita
Klíčová slova v angličtině
venison, postmortem changes, quality
Rozsah průvodní práce
62
Jazyk
CZ
Anotace
Bakalářská práce se zabývá sledováním postmortálních změn u volně žijící zvěře, jejíž maso je označováno jako zvěřina. Práce je zaměřena na spárkatou zvěř. Jejím cílem je sledování a vyhodnocení průběhu posmrtných změn za pomoci měření hodnoty pH
Anotace v angličtině
Bachelor's thesis is focused on monitoring post-mortem changes in wildlife, the meat is called venison. Work is focused on cloven-hoofed animals. Its aim is to monitor and evaluate the post-mortem changes using pH measurements.
Klíčová slova
zvěřina, posmrtné změny, kvalita
Klíčová slova v angličtině
venison, postmortem changes, quality
Zásady pro vypracování
I. Teoretická část
V literární části shromážděte informace o produkci, zpracování a nutriční hodnotě zvěřiny v ČR.
II. Praktická část
Proveďte měření fyzikálně - biologických parametrů u vybraných druhů zvěřiny.
Vyhodnoťte a porovnejte získaná data s literárními zdroji.
Zásady pro vypracování
I. Teoretická část
V literární části shromážděte informace o produkci, zpracování a nutriční hodnotě zvěřiny v ČR.
II. Praktická část
Proveďte měření fyzikálně - biologických parametrů u vybraných druhů zvěřiny.
Vyhodnoťte a porovnejte získaná data s literárními zdroji.
Seznam doporučené literatury
[1] STEINHAUSER, L. a kol. Produkce masa, Last, Brno 2000.
[2] STEINHAUSER, L. a kol. Hygiena a technologie masa, Last, Brno 1995.
[3] VODŇANSKÝ, FOREJTEK. a kol. Hygiena zvěřiny, Středoevropský institut ekologie zvěře, Praha 2009.
Seznam doporučené literatury
[1] STEINHAUSER, L. a kol. Produkce masa, Last, Brno 2000.
[2] STEINHAUSER, L. a kol. Hygiena a technologie masa, Last, Brno 1995.
[3] VODŇANSKÝ, FOREJTEK. a kol. Hygiena zvěřiny, Středoevropský institut ekologie zvěře, Praha 2009.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
-
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Studentka potvrdila hodnocení vedoucího jistým, vyčerpávajícím způsobem. Prokázala hluboké znalosti studované problematiky. K obhajobě práce nebyly ze strany komise žádné připomínky.