Cílem mé diplomové práce je zvýšit konkurenceschopnost penzionu XYZ. V teoretické části je zaměřena pozornost obecně na konkurenci, na cíle konkurentů, na silné a slabé stránky konkurentů, na strategii konkurence. Také je zde popsána PEST analýza, Porterův model, benchmarking a SWOT analýza. Dále je zde rozvedena teorie z oblasti služeb a cestovního ruchu. V analytické části je popsán penzion XYZ, jeho současná situace, jenž je objasněna v interview s provozním vedoucím. V této části byla provedena PEST analýza, analýza konkurence, Porterův model a SWOT analýza. Na základě těchto analýz byl vytvořen projekt ke zvýšení konkurenceschopnosti penzionu XYZ.
Anotace v angličtině
The aim of my diploma thesis is to raise competitiveness for a family hotel XYZ. The theoretical part deals with competition in general, the goals of competition, their strengths and weaknesses and their strategy. The descriptions of PEST analysis, Porter analysis five of competition forces, benchmarking and SWOT analysis are provided. Then there is the theory of service and tourism. The analytical part focuses on the pension XYZ itself and its current situation as presented in the interview with the manager. In this part PEST analysis and Analysis of competition, Porter's model, SWOT analysis are provided. On the basis of these analyses a project was made the aim of which is raising the competitiveness of family hotel XYZ.
Klíčová slova
konkurence, konkurenceschopnost, konkurenční výhoda, konkurenční strategie, služba, cestovní ruch, PEST analýza, Porterův model pěti konkurenčních sil, SWOT analýza, benchmarking
Klíčová slova v angličtině
competition, competitiveness, competitive advantage, competitive strategy, service, tourism, PEST analysis, Porter analysis five of competition forces, SWOT analysis, benchmarking
Rozsah průvodní práce
100 s., 4 s. příloh
Jazyk
CZ
Anotace
Cílem mé diplomové práce je zvýšit konkurenceschopnost penzionu XYZ. V teoretické části je zaměřena pozornost obecně na konkurenci, na cíle konkurentů, na silné a slabé stránky konkurentů, na strategii konkurence. Také je zde popsána PEST analýza, Porterův model, benchmarking a SWOT analýza. Dále je zde rozvedena teorie z oblasti služeb a cestovního ruchu. V analytické části je popsán penzion XYZ, jeho současná situace, jenž je objasněna v interview s provozním vedoucím. V této části byla provedena PEST analýza, analýza konkurence, Porterův model a SWOT analýza. Na základě těchto analýz byl vytvořen projekt ke zvýšení konkurenceschopnosti penzionu XYZ.
Anotace v angličtině
The aim of my diploma thesis is to raise competitiveness for a family hotel XYZ. The theoretical part deals with competition in general, the goals of competition, their strengths and weaknesses and their strategy. The descriptions of PEST analysis, Porter analysis five of competition forces, benchmarking and SWOT analysis are provided. Then there is the theory of service and tourism. The analytical part focuses on the pension XYZ itself and its current situation as presented in the interview with the manager. In this part PEST analysis and Analysis of competition, Porter's model, SWOT analysis are provided. On the basis of these analyses a project was made the aim of which is raising the competitiveness of family hotel XYZ.
Klíčová slova
konkurence, konkurenceschopnost, konkurenční výhoda, konkurenční strategie, služba, cestovní ruch, PEST analýza, Porterův model pěti konkurenčních sil, SWOT analýza, benchmarking
Klíčová slova v angličtině
competition, competitiveness, competitive advantage, competitive strategy, service, tourism, PEST analysis, Porter analysis five of competition forces, SWOT analysis, benchmarking
Zásady pro vypracování
Úvod
I. Teoretická část
Proveďte rešerši literárních pramenů zabývajících se problematikou konkurenceschopnosti.
II. Praktická část
Charakterizujte penzion XYZ a analyzujte jeho konkurenční schopnosti.
Navrhněte projekt zvýšení konkurenceschopnosti penzionu XYZ.
Projekt podrobte nákladové a rizikové analýze.
Závěr
Zásady pro vypracování
Úvod
I. Teoretická část
Proveďte rešerši literárních pramenů zabývajících se problematikou konkurenceschopnosti.
II. Praktická část
Charakterizujte penzion XYZ a analyzujte jeho konkurenční schopnosti.
Navrhněte projekt zvýšení konkurenceschopnosti penzionu XYZ.
Projekt podrobte nákladové a rizikové analýze.
Závěr
Seznam doporučené literatury
[1] BARTES, F. Konkurenční strategie firmy. 1. vyd. Praha: Management Press, 1997. 124 s. ISBN 80-8594-341-7.
[2] DEDOUCHOVÁ, M. Strategie podniku. 1. vyd. Praha: C. H. Beck, 2001. 256 s. ISBN 80-7179-603-4.
[3] HORÁKOVÁ, H. Strategický marketing. 2. vyd. Praha: Grada, 2003. 200 s. ISBN 80-247-0447-1.
[4] MEFFERT, H. Marketing a management. 1. vyd. Praha: Grada, 1996. 551 s. ISBN 80-7169-329-4.
[5] PAYNE, A. Marketing služeb. 1. vyd. Praha: Grada, 1996. 247 s. ISBN 80-7169-276-X.
Seznam doporučené literatury
[1] BARTES, F. Konkurenční strategie firmy. 1. vyd. Praha: Management Press, 1997. 124 s. ISBN 80-8594-341-7.
[2] DEDOUCHOVÁ, M. Strategie podniku. 1. vyd. Praha: C. H. Beck, 2001. 256 s. ISBN 80-7179-603-4.
[3] HORÁKOVÁ, H. Strategický marketing. 2. vyd. Praha: Grada, 2003. 200 s. ISBN 80-247-0447-1.
[4] MEFFERT, H. Marketing a management. 1. vyd. Praha: Grada, 1996. 551 s. ISBN 80-7169-329-4.
[5] PAYNE, A. Marketing služeb. 1. vyd. Praha: Grada, 1996. 247 s. ISBN 80-7169-276-X.
Přílohy volně vložené
1 brožura
Přílohy vázané v práci
ilustrace
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Lipták - Spolupráce s cestovními kancelářemi? Výpočet zisku?
Dohnalová - Vyjádření zisku v dané restauraci?
Pilík - Proč jste si vybrala stravovací a nikoliv ubytovací funkci penzionu?