Cílem této bakalářské práce je charakteristika emulzí. Způsoby jejich stabilizace. Popisy přípravy klasických emulzí, mikroemulzí a nanoemulzí, složených emulzí. V poslední části práce jsou uvedeny některé konkrétní složení emulzí a jejich přípravy.
Anotace v angličtině
The aim of this thesis is the characterization of emulsion. Methods for their stabilization. Descriptions of the preparation of classic emulsion, microemulsion and nanoemulsion, multiple emulsion. The last part presents some specific formulation of emulsions and their preparation.
emulsion, cosmetic emulsion, preparation of emulsion, multiple emulsions, nanoemulsion
Rozsah průvodní práce
42 s.
Jazyk
CZ
Anotace
Cílem této bakalářské práce je charakteristika emulzí. Způsoby jejich stabilizace. Popisy přípravy klasických emulzí, mikroemulzí a nanoemulzí, složených emulzí. V poslední části práce jsou uvedeny některé konkrétní složení emulzí a jejich přípravy.
Anotace v angličtině
The aim of this thesis is the characterization of emulsion. Methods for their stabilization. Descriptions of the preparation of classic emulsion, microemulsion and nanoemulsion, multiple emulsion. The last part presents some specific formulation of emulsions and their preparation.
emulsion, cosmetic emulsion, preparation of emulsion, multiple emulsions, nanoemulsion
Zásady pro vypracování
Emulze jako disperzní soustava.
Možnosti přípravy emulzí.
Použití emulzí.
Zásady pro vypracování
Emulze jako disperzní soustava.
Možnosti přípravy emulzí.
Použití emulzí.
Seznam doporučené literatury
[1] SCHRAMM, L. Emulsions, Foam, and Suspensions Fundamentals and Aplications, Wiley-VCH, Weinheim 2005.
[2] TADROS, F. T. Emulsion Science and Technology, Wiley-VCH, Weinheim 2009.
[3] LEAL-CALDERON, F., SMITT, V., BIBETE, J., Emulsion Science: Basic Principle, second edition, Springer, New York 2007.
[4] BINKS, B. P., Modern aspects of emulsion science, Royal Society of Chemistry, Cambridge 1998.
Seznam doporučené literatury
[1] SCHRAMM, L. Emulsions, Foam, and Suspensions Fundamentals and Aplications, Wiley-VCH, Weinheim 2005.
[2] TADROS, F. T. Emulsion Science and Technology, Wiley-VCH, Weinheim 2009.
[3] LEAL-CALDERON, F., SMITT, V., BIBETE, J., Emulsion Science: Basic Principle, second edition, Springer, New York 2007.
[4] BINKS, B. P., Modern aspects of emulsion science, Royal Society of Chemistry, Cambridge 1998.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
ilustrace, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
prof. Čuboň: Jaký byl cíl práce? Co byste dala do metodiky práce?
Vystoupení studentky bylo méně jisté. Na otázky komise reagovala.