Cílem diplomové práce bylo prostřednictvím položených otázek dotazníkového charakteru zmapování stravovacích návyků dětí, odhalení negativních vlivů způsobených nevhodně volenou skladbou stravy působící na zdravotní stav této skupiny respondentů a navržení nápravných opatření. K dotazníkové anketě byli vybrání žáci devátých ročníků ve věkovém rozmezí 14-16 let.
Anotace v angličtině
The aim of this thesis was conducted through a questionnaire the questions the character mapping eating habits children reveal negative effects caused by the untimely diet composi-tion applied to the health of this group of respondents, and proposing corrective measures. The questionnaire survey were selected ninth grade students in the age range 14-16.
Klíčová slova
doporučené denní dávky živin, stravovací návyky, děti
Klíčová slova v angličtině
recommended daily allowance of nutrients, dietary habits, children
Rozsah průvodní práce
63 s., 23 s. obr. příloh
Jazyk
CZ
Anotace
Cílem diplomové práce bylo prostřednictvím položených otázek dotazníkového charakteru zmapování stravovacích návyků dětí, odhalení negativních vlivů způsobených nevhodně volenou skladbou stravy působící na zdravotní stav této skupiny respondentů a navržení nápravných opatření. K dotazníkové anketě byli vybrání žáci devátých ročníků ve věkovém rozmezí 14-16 let.
Anotace v angličtině
The aim of this thesis was conducted through a questionnaire the questions the character mapping eating habits children reveal negative effects caused by the untimely diet composi-tion applied to the health of this group of respondents, and proposing corrective measures. The questionnaire survey were selected ninth grade students in the age range 14-16.
Klíčová slova
doporučené denní dávky živin, stravovací návyky, děti
Klíčová slova v angličtině
recommended daily allowance of nutrients, dietary habits, children
Zásady pro vypracování
1. Zpracování literární rešerše k dané problematice
2. Vypracovat doporučené nutriční dávky pro žáky základních škol na základě vypracovaných anonymních dotazníků
3. Na základě získaných dat navrhnout opatření a závěry
Zásady pro vypracování
1. Zpracování literární rešerše k dané problematice
2. Vypracovat doporučené nutriční dávky pro žáky základních škol na základě vypracovaných anonymních dotazníků
3. Na základě získaných dat navrhnout opatření a závěry
Seznam doporučené literatury
Galloway, J. Děti v kondici. Grada Publishing, Praha. 2009, 141 s. ISBN 978-80-247-2134-7
Stratil, P. Abc zdravé výzivy I. díl. Brno,1993, 345 s. ISBN 80-900029-8-6
Stratil, P. Abc zdravé výzivy II. díl. Brno,1993, 580 s. ISBN 80-900029-8-6
Opitz, Ch. Výživa pro člověka a Zemi. Aviko invest, Praha. 2002, 168 s. ISBN 80-903085-0-3
Martiník, K. Víte, co máme jíst? Garamon, Hradec Králové, 2008 49 s. ISBN 978-80-86472-35-5
Dostupná literatura z webových stránek-výživa dětí
Seznam doporučené literatury
Galloway, J. Děti v kondici. Grada Publishing, Praha. 2009, 141 s. ISBN 978-80-247-2134-7
Stratil, P. Abc zdravé výzivy I. díl. Brno,1993, 345 s. ISBN 80-900029-8-6
Stratil, P. Abc zdravé výzivy II. díl. Brno,1993, 580 s. ISBN 80-900029-8-6
Opitz, Ch. Výživa pro člověka a Zemi. Aviko invest, Praha. 2002, 168 s. ISBN 80-903085-0-3
Martiník, K. Víte, co máme jíst? Garamon, Hradec Králové, 2008 49 s. ISBN 978-80-86472-35-5
Dostupná literatura z webových stránek-výživa dětí
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
grafy, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Doc. Mokrejš: Máte nějaké srovnání s jinými změnami?
Doc. Buňková: Lišily by se výsledky u žáků v nižší třídě?
Studentka problematice rozumí, na otázky komise odpovídala věcně, správně.