Experimentální práce byla zaměřena na sledování výtěžnosti u vybraných druhů zvěřiny.
Konkrétně byla zjišťována výtěžnost u srnčí, jelení a mufloní zvěře a u zvěřiny divokých
prasat. Zjišťována a vyhodnocována byla celková hmotnost, hmotnost daných partií (plece,
kýta, hřbet, panenka), dále hmotnost kostí a kůže a také podíl odpadů.
Anotace v angličtině
The experimental work was based on monitoring of the yield in selected types of venison.
Specifically, the yield was detected in roebuck, deer and wild boars. There were identified
and evaluated: total weight, weight of fleshy shares (shoulders, legs, back, neck, tenderloin),
weight of bones, leather, venison trimmings (share of meaty ribs) and the proportion
of notprocessable parts - waste.
Klíčová slova
zvěřina, výtěžnost zvěřiny, maso
Klíčová slova v angličtině
venison, meat yield, meat
Rozsah průvodní práce
58
Jazyk
CZ
Anotace
Experimentální práce byla zaměřena na sledování výtěžnosti u vybraných druhů zvěřiny.
Konkrétně byla zjišťována výtěžnost u srnčí, jelení a mufloní zvěře a u zvěřiny divokých
prasat. Zjišťována a vyhodnocována byla celková hmotnost, hmotnost daných partií (plece,
kýta, hřbet, panenka), dále hmotnost kostí a kůže a také podíl odpadů.
Anotace v angličtině
The experimental work was based on monitoring of the yield in selected types of venison.
Specifically, the yield was detected in roebuck, deer and wild boars. There were identified
and evaluated: total weight, weight of fleshy shares (shoulders, legs, back, neck, tenderloin),
weight of bones, leather, venison trimmings (share of meaty ribs) and the proportion
of notprocessable parts - waste.
Klíčová slova
zvěřina, výtěžnost zvěřiny, maso
Klíčová slova v angličtině
venison, meat yield, meat
Zásady pro vypracování
1 - V literární části popište informace o zvěřině a zpracování zvěřiny.
2 - Zaměřte se na sledování zvěřiny srnčí, černé, muflonní a vysoké.
3 - Proveďte měření pro zjištění výtěžnosti jednotlivých druhů zvěřiny.
4 - Vyhodnoťte získané výsledky a porovnejte s literárními zdroji.
Zásady pro vypracování
1 - V literární části popište informace o zvěřině a zpracování zvěřiny.
2 - Zaměřte se na sledování zvěřiny srnčí, černé, muflonní a vysoké.
3 - Proveďte měření pro zjištění výtěžnosti jednotlivých druhů zvěřiny.
4 - Vyhodnoťte získané výsledky a porovnejte s literárními zdroji.
Seznam doporučené literatury
(1.) Steinhauser, L. a kol.: Produkce masa, 2000
(2.) Steinhauser, L. a kol.: Hygiena a technologie masa, 1995
(3.) Bobiš, L. a kol.: Hydina a zverina vo výžive, 1990
(4.) Pipek, P.: Technologie masa I., II, 1998
Seznam doporučené literatury
(1.) Steinhauser, L. a kol.: Produkce masa, 2000
(2.) Steinhauser, L. a kol.: Hygiena a technologie masa, 1995
(3.) Bobiš, L. a kol.: Hydina a zverina vo výžive, 1990
(4.) Pipek, P.: Technologie masa I., II, 1998
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
-
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Ing. Valášek: Nezkoušeli jste vzít vzorek na analýzu, např. v odvěšovně?
prof. Čuboň: Jaký je Váš podíl na této práci?
Student vystupoval jistě, na otázky komise odpovídal jistě, přesně.