Tato diplomová práce se v teoretické části zabývá stručně historii vinařství a především pak technologií výroby vína. V praktické části stanovujeme některé z ukazatelŧ jakosti a zdra-votní nezávadnosti vybraných vzorkŧ vín s cílem zjistit, jaké jsou možnosti stanovení těchto ukazatelŧ v podmínkách laboratoří na UTB ve Zlíně.
Anotace v angličtině
This thesis is the theoretical part with a brief history of wine and especially the technology of wine production. The practical part sets out some of the indicators of quality and safety of health selected wine samples to determine the possibilities of setting these parameters in laboratory conditions at UTB in Zlín.
Klíčová slova
víno, ukazatele jakosti, biogenní aminy
Klíčová slova v angličtině
wine, quality indicators, biogenic amines
Rozsah průvodní práce
66 s., 3 s. obr. příloh
Jazyk
CZ
Anotace
Tato diplomová práce se v teoretické části zabývá stručně historii vinařství a především pak technologií výroby vína. V praktické části stanovujeme některé z ukazatelŧ jakosti a zdra-votní nezávadnosti vybraných vzorkŧ vín s cílem zjistit, jaké jsou možnosti stanovení těchto ukazatelŧ v podmínkách laboratoří na UTB ve Zlíně.
Anotace v angličtině
This thesis is the theoretical part with a brief history of wine and especially the technology of wine production. The practical part sets out some of the indicators of quality and safety of health selected wine samples to determine the possibilities of setting these parameters in laboratory conditions at UTB in Zlín.
Klíčová slova
víno, ukazatele jakosti, biogenní aminy
Klíčová slova v angličtině
wine, quality indicators, biogenic amines
Zásady pro vypracování
I. Teoretická část
Charakterizace vybraných ukazatelů jakosti a nezávadnosti vína.
Technologie výroby vína.
Popis jednotlivých analytických metod pro stanovení vybraných ukazatelů.
II. Praktická část
Metodika stanovení vybraných ukazatelů.
Stanovení vybraných ukazatelů ve vzorcích vína.
Zhodnocení jednotlivých analýz pro využití v laboratorních cvičeních na UTB.
Zásady pro vypracování
I. Teoretická část
Charakterizace vybraných ukazatelů jakosti a nezávadnosti vína.
Technologie výroby vína.
Popis jednotlivých analytických metod pro stanovení vybraných ukazatelů.
II. Praktická část
Metodika stanovení vybraných ukazatelů.
Stanovení vybraných ukazatelů ve vzorcích vína.
Zhodnocení jednotlivých analýz pro využití v laboratorních cvičeních na UTB.
Seznam doporučené literatury
[1] VELÍŠEK, J. Chemie potravin (1,2,3) OSSIS, Tábor 1999.
[2] JACKSON, R. S. Wine Science, Principles and Applications (Third Edition), Elsevier 2008.
[3] BALÍK, J. Vinařství: Návody do laboratorních cvičení, MZLU 1998.
[4] KLOUDA, P. Moderní analytické metody, 1. vydání, Nakladatelství Pavel Klouda 2003.
Seznam doporučené literatury
[1] VELÍŠEK, J. Chemie potravin (1,2,3) OSSIS, Tábor 1999.
[2] JACKSON, R. S. Wine Science, Principles and Applications (Third Edition), Elsevier 2008.
[3] BALÍK, J. Vinařství: Návody do laboratorních cvičení, MZLU 1998.
[4] KLOUDA, P. Moderní analytické metody, 1. vydání, Nakladatelství Pavel Klouda 2003.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
ilustrace
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
prof. Kopec: Zabývala jste se opakovatelností, reprodukovatelností a mezí detekce?
Studentka se vvyjadřovala správně, ne však přesně. Vystuppovala s menší jistotou. Ve znalostech má dílčí mezery.