Zahrnuje hodnocení chuti, vzhledu, vůně či textury.
Senzorická analýza potravin patří mezi základní kontrolní metody kvality potravinářských surovin, přídatných a pomocných látek i hotových výrobků
Anotace v angličtině
It includes evaluation of taste, appearance, smell or texture.
Sensory analysis of food is an inevitable branch of basic control methods of food crude quality, additives and supplements as well as finished products.
sensory analysis, taste, smell, texture, appearance, quality of foodstuff
Rozsah průvodní práce
72
Jazyk
CZ
Anotace
Zahrnuje hodnocení chuti, vzhledu, vůně či textury.
Senzorická analýza potravin patří mezi základní kontrolní metody kvality potravinářských surovin, přídatných a pomocných látek i hotových výrobků
Anotace v angličtině
It includes evaluation of taste, appearance, smell or texture.
Sensory analysis of food is an inevitable branch of basic control methods of food crude quality, additives and supplements as well as finished products.
sensory analysis, taste, smell, texture, appearance, quality of foodstuff
Zásady pro vypracování
1) Zpracování literární rešerše
2) Navržení experimentu ke zjištění citlivosti probandů
3) Příprava analyzovaných vzorků
4) Měření cirlivosti probandů
5) Analýza naměřených dat
Zásady pro vypracování
1) Zpracování literární rešerše
2) Navržení experimentu ke zjištění citlivosti probandů
3) Příprava analyzovaných vzorků
4) Měření cirlivosti probandů
5) Analýza naměřených dat
Seznam doporučené literatury
H. T. Lawless and H. Heymann: Sensory Evaluation of Food: Principles and Practices, Springer 1998 \vsp{1,5mm}
JAN POKORNÝ, Metody senzorické analýzy potravin a stanovení senzorické analýzy,
Praha, 1993 \vsp{1,5mm}
POKORNÝ, VALENTOVÁ, PUDIL - Senzorická analýza potravin - Laboratorní
cvičení VŠCHT Praha 1997 \vsp{1,5mm}
VELÍŠEK, J.: Chemie potravin I., II., III. OSSIS, Tábor, 1999 \vsp{1,5mm}
Seznam doporučené literatury
H. T. Lawless and H. Heymann: Sensory Evaluation of Food: Principles and Practices, Springer 1998 \vsp{1,5mm}
JAN POKORNÝ, Metody senzorické analýzy potravin a stanovení senzorické analýzy,
Praha, 1993 \vsp{1,5mm}
POKORNÝ, VALENTOVÁ, PUDIL - Senzorická analýza potravin - Laboratorní
cvičení VŠCHT Praha 1997 \vsp{1,5mm}
VELÍŠEK, J.: Chemie potravin I., II., III. OSSIS, Tábor, 1999 \vsp{1,5mm}
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
-
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
doc. Golián: Na čem je založený princip elektronického nosu? Porovnejte skupiny obyvatelstva v rámci sledované analýzy.
Ing. Valášek: Chrakaterizujte chuť sladkou 1 a sladkou 2?
STudentka prokázala dobré znalosti problematiky a na otázky komise reagovala správně.