Cílem diplomové práce bylo získat přehled o stravování obviněných a odsouzených ve stravovacích zařízeních Vězeňské služby ČR. Práce se zabývá rozborem konkrétního jídelního lístku, především plněním doporučených dávek potravin k fyzické aktivitě, hlavně ve Vazební věznici Hradec Králové.
Práce rovněž poukazuje na dodržování doporučených dávek potravin s ohledem na finanční limity, zaměřuje se na rozmanité rozdělení strávníků podle stravovacích kategorií s přihlédnutím na rozdílné stravovací limitům a stravovací návyky.
Anotace v angličtině
The purpose of Graduation Theses was get the summary of the meals and catering of prisoners - accused and convicted, in catering facilities of the State Prisons of the Czech Republic. This Thesis is dealt with analysis of preventives menu, particularly observance of recommended amount of food to physical activity, mainly in Stockade in Hradec Králové. In the Theses is also devoted to attention to amount of food with regard to financial limits, is focused on division of boarders accordance with catering categories with consideration to catering limits and catering customs.
Klíčová slova
Stravovací zařízení VS ČR, jídelní lístek, vyhodnocení jídelního lístku, kategorie strávníků, stravní limity, výživové doporučené dávky, doporučené dávky potravin, systém HACCP.
Klíčová slova v angličtině
Catering facilities of the State Prisons of the Czech Republic, menu, evaluation of menu, categories of boarders, limits of food, recommended nutrition limits, recommended amount of food, system HCCP
Rozsah průvodní práce
59 s.
Jazyk
CZ
Anotace
Cílem diplomové práce bylo získat přehled o stravování obviněných a odsouzených ve stravovacích zařízeních Vězeňské služby ČR. Práce se zabývá rozborem konkrétního jídelního lístku, především plněním doporučených dávek potravin k fyzické aktivitě, hlavně ve Vazební věznici Hradec Králové.
Práce rovněž poukazuje na dodržování doporučených dávek potravin s ohledem na finanční limity, zaměřuje se na rozmanité rozdělení strávníků podle stravovacích kategorií s přihlédnutím na rozdílné stravovací limitům a stravovací návyky.
Anotace v angličtině
The purpose of Graduation Theses was get the summary of the meals and catering of prisoners - accused and convicted, in catering facilities of the State Prisons of the Czech Republic. This Thesis is dealt with analysis of preventives menu, particularly observance of recommended amount of food to physical activity, mainly in Stockade in Hradec Králové. In the Theses is also devoted to attention to amount of food with regard to financial limits, is focused on division of boarders accordance with catering categories with consideration to catering limits and catering customs.
Klíčová slova
Stravovací zařízení VS ČR, jídelní lístek, vyhodnocení jídelního lístku, kategorie strávníků, stravní limity, výživové doporučené dávky, doporučené dávky potravin, systém HACCP.
Klíčová slova v angličtině
Catering facilities of the State Prisons of the Czech Republic, menu, evaluation of menu, categories of boarders, limits of food, recommended nutrition limits, recommended amount of food, system HCCP
Zásady pro vypracování
1. Vypracovat literární rešerši k danému problému
2. Stanovení cílů a metodických postupů při zpracování daného tématu
3. Vyhodnocení získaných výsledků
4. Statistické vyhodnocení získaných výsledků
5. Závěry
Zásady pro vypracování
1. Vypracovat literární rešerši k danému problému
2. Stanovení cílů a metodických postupů při zpracování daného tématu
3. Vyhodnocení získaných výsledků
4. Statistické vyhodnocení získaných výsledků
5. Závěry
Seznam doporučené literatury
1)Zákon č.555/1992 Sb.,o Vězeňské službě a justiční stráži České republiky, ve znění pozdějších předpisů
2) Nařízení generálního ředitele VS ČR č.43/2007, kterým se mění NGŘ č.31/2005 o stravování ve VS ČR
3)Výživová doporučení pro obyvatelstvo ČR, Společnost pro výživu, Praha 2004
4)Bowman,B.A.Present knowledge in nutritions.ILSI Press,Washington D.C. 8 th edition,2001,8005 s.ISBN 1-5788-107-4
5)Frydrychová,J.,Analýza výživy podle stravních norem v rámci VS ČR ( Závěrečná diplomová práce), Vyškov: VVŠ PV,2002 59 s.
Seznam doporučené literatury
1)Zákon č.555/1992 Sb.,o Vězeňské službě a justiční stráži České republiky, ve znění pozdějších předpisů
2) Nařízení generálního ředitele VS ČR č.43/2007, kterým se mění NGŘ č.31/2005 o stravování ve VS ČR
3)Výživová doporučení pro obyvatelstvo ČR, Společnost pro výživu, Praha 2004
4)Bowman,B.A.Present knowledge in nutritions.ILSI Press,Washington D.C. 8 th edition,2001,8005 s.ISBN 1-5788-107-4
5)Frydrychová,J.,Analýza výživy podle stravních norem v rámci VS ČR ( Závěrečná diplomová práce), Vyškov: VVŠ PV,2002 59 s.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
grafy, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Ing. Valášek: Jsou rozlišeny stravné dávky pro vězně, kteří pracují a pro ty, kteří nepracují?
doc. Golián: Zaznamenáváte stížnosti, např. že je malá porce?
Student dané problematice rozumí. Na otázky komise reagoval pohotově, správně.