Cílem bakalářské práce bylo vymezit kritéria pro diferencované stravování. Byla popsána úloha živin v různých nutričních situacích se zaměřením na výživu dětí, žen v těhotenství a při laktaci, výživu při zvýšených nárocích na tělesnou výkonnost a výživu ve stáří včetně problémů s ní souvisejících (onemocnění, faktory psychosociální).
Annotation in English
The aim of this bachelor thesis was to determine criteria for differentiated boarding. The function of nutrients in various nutritional situations with respect to children and pregnant women nutrition was described. Further, nourishment in the case of increased requirement on physical performance and old age nutrition were discussed.
Cílem bakalářské práce bylo vymezit kritéria pro diferencované stravování. Byla popsána úloha živin v různých nutričních situacích se zaměřením na výživu dětí, žen v těhotenství a při laktaci, výživu při zvýšených nárocích na tělesnou výkonnost a výživu ve stáří včetně problémů s ní souvisejících (onemocnění, faktory psychosociální).
Annotation in English
The aim of this bachelor thesis was to determine criteria for differentiated boarding. The function of nutrients in various nutritional situations with respect to children and pregnant women nutrition was described. Further, nourishment in the case of increased requirement on physical performance and old age nutrition were discussed.
Zaměřte se na roli živin v různých nutričních situacích - výživa při těhotenství a laktaci, výživa dětí, výživa při zvýšených nárocích na tělesnou výkonost, výživa ve stáří - a dále na problémy související s výživou(onemocnění, faktory psychosociální).
Research Plan
Zpracujte literární rešerži na zadané téma.
Vymezte kritéria pro diferencované stravování.
Zaměřte se na roli živin v různých nutričních situacích - výživa při těhotenství a laktaci, výživa dětí, výživa při zvýšených nárocích na tělesnou výkonost, výživa ve stáří - a dále na problémy související s výživou(onemocnění, faktory psychosociální).
Recommended resources
[1]MAROUNEK, M., BŘEZINA, P., ŠIMŮNEK, J. Fyziologie a hygiena výživy. 2nd ed. Vyškov: VVŠ PV, 2003. 148 p. ISBN 80-7231-106-9./nl{}
[2]PÁNEK, J., POKORNÝ, J., DOSTÁLOVÁ, J., KOHOUT, P. Základy výživy. 1st. ed Praha:
Nakladatelství Svoboda Servis, 2002. 205 p. ISBN 80-86320-23-5./nl{}
[3]NIEDERLE, P.; HÁJEK, V. Zásady správné výživy a životosprávy. 1st ed. Praha : TRITON, 1999. 19 p. ISBN 80-7254-033-5./nl{}
[4]BUŇKA, F.; NOVÁK, V.; KADIDLOVÁ, H. Ekonomika výživy a výživová politika I.. 1st ed. Zlín : Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, 2006. 159 p. ISBN 80-7318-429-X./nl{}
Recommended resources
[1]MAROUNEK, M., BŘEZINA, P., ŠIMŮNEK, J. Fyziologie a hygiena výživy. 2nd ed. Vyškov: VVŠ PV, 2003. 148 p. ISBN 80-7231-106-9./nl{}
[2]PÁNEK, J., POKORNÝ, J., DOSTÁLOVÁ, J., KOHOUT, P. Základy výživy. 1st. ed Praha:
Nakladatelství Svoboda Servis, 2002. 205 p. ISBN 80-86320-23-5./nl{}
[3]NIEDERLE, P.; HÁJEK, V. Zásady správné výživy a životosprávy. 1st ed. Praha : TRITON, 1999. 19 p. ISBN 80-7254-033-5./nl{}
[4]BUŇKA, F.; NOVÁK, V.; KADIDLOVÁ, H. Ekonomika výživy a výživová politika I.. 1st ed. Zlín : Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, 2006. 159 p. ISBN 80-7318-429-X./nl{}
Enclosed appendices
-
Appendices bound in thesis
-
Taken from the library
No
Full text of the thesis
Appendices
Reviewer's report
Supervisor's report
Defence procedure record
prof.Kráčmar - Ve své práci uvádíte při BMI výraz "váha". Jaký výraz je správný ?
Studentka byla dobře připravená na odpovědi oponenta BP.