Práce byla zaměřena na bioaktivní látky listové zeleniny. Formou literární rešerše bylo zpracováno taxonomické rozdělení listové zeleniny a její chemické složení. Byl poukázán vliv kulinářských úprav na nutriční složení listové zeleniny.
Anotace v angličtině
The work was focused on bioactive compounds leaf vegetables. Through literature research were processed taxonomic distribution of leaf vegetables and its chemical composition. It was remitted influence culinary adjustments to nutritional composition leaf vegetables.
leaf vegetables, taxonomy, chemical composition, culinary preparation
Rozsah průvodní práce
65 s.
Jazyk
CZ
Anotace
Práce byla zaměřena na bioaktivní látky listové zeleniny. Formou literární rešerše bylo zpracováno taxonomické rozdělení listové zeleniny a její chemické složení. Byl poukázán vliv kulinářských úprav na nutriční složení listové zeleniny.
Anotace v angličtině
The work was focused on bioactive compounds leaf vegetables. Through literature research were processed taxonomic distribution of leaf vegetables and its chemical composition. It was remitted influence culinary adjustments to nutritional composition leaf vegetables.
leaf vegetables, taxonomy, chemical composition, culinary preparation
Zásady pro vypracování
Listová zelenina je zdrojem mnoha bioaktivních látek.
Formou literární zjistěte jejich obsah a funkci.
Navrhněte možnosti jejich využití.
Zásady pro vypracování
Listová zelenina je zdrojem mnoha bioaktivních látek.
Formou literární zjistěte jejich obsah a funkci.
Navrhněte možnosti jejich využití.
Seznam doporučené literatury
[1] JANČA, J. Stopové prvky a kovy života v přírodě, EMINENT, Praha 1993.
[2] KOUDELA, M., PETŘÍKOVÁ K.(2008) Nutrients content and yield in selected cultivars of leaf lettuce (Lactuca sativa L. var. crispa). HORT.SCI. 35, 99-106.
[3] SKORŇAKOV, S. a kol. Zelená kuchyně, LIDOVÉ NAKLADATELSTVÍ, Praha 1985.
[4] ISMAIL, A., FUN CH.S.(2003) Determination of Vitamin C, ß-carotene and Riboflavin Contents in Five Green Vegetables Organically and Conventionally Grown. Mal J Nutr 9, 31-39.
Seznam doporučené literatury
[1] JANČA, J. Stopové prvky a kovy života v přírodě, EMINENT, Praha 1993.
[2] KOUDELA, M., PETŘÍKOVÁ K.(2008) Nutrients content and yield in selected cultivars of leaf lettuce (Lactuca sativa L. var. crispa). HORT.SCI. 35, 99-106.
[3] SKORŇAKOV, S. a kol. Zelená kuchyně, LIDOVÉ NAKLADATELSTVÍ, Praha 1985.
[4] ISMAIL, A., FUN CH.S.(2003) Determination of Vitamin C, ß-carotene and Riboflavin Contents in Five Green Vegetables Organically and Conventionally Grown. Mal J Nutr 9, 31-39.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
-
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Prof. Kopec: jakou znáte další listovou zeleninu?
Studentka danou problematiku ovládá, ale její aplikace jí činila potíže.