Tato bakalářská práce je se zabývá různými druhy ovoce a jejich základním zpracováním v domácnosti. Je zde uvedeno dělení ovoce i jeho anatomické a chemické složení. Ovoce ob-sahuje mnoho biologicky aktivních látek, z nichž nejdůležitější jsou vitamíny. I z tohoto dů-vodu je ovoce zařazováno do jídelníčku ve všech domácnostech. V práci jsou uvedeny i sou-časné moderní způsoby kuchyňského zpracování ovoce.
Anotace v angličtině
This thesis is concerned with various fruits and their basic processing in household. It is about dividing fruits and also anatomy and chemical constitution. Fruits includes a lot of biological active substances and the most important ones are vitamins. For that reason is fruits file into the bill of fare in every households. In this thesis are presented also contemporary ways of kitchen fruit processing.
Klíčová slova
ovoce, anatomie ovoce, chemické složení, konzervace, zpracování ovoce
Klíčová slova v angličtině
fruits, anatomy of fruits, chemical constitution, conservation, fruit processing
Rozsah průvodní práce
48 s.
Jazyk
CZ
Anotace
Tato bakalářská práce je se zabývá různými druhy ovoce a jejich základním zpracováním v domácnosti. Je zde uvedeno dělení ovoce i jeho anatomické a chemické složení. Ovoce ob-sahuje mnoho biologicky aktivních látek, z nichž nejdůležitější jsou vitamíny. I z tohoto dů-vodu je ovoce zařazováno do jídelníčku ve všech domácnostech. V práci jsou uvedeny i sou-časné moderní způsoby kuchyňského zpracování ovoce.
Anotace v angličtině
This thesis is concerned with various fruits and their basic processing in household. It is about dividing fruits and also anatomy and chemical constitution. Fruits includes a lot of biological active substances and the most important ones are vitamins. For that reason is fruits file into the bill of fare in every households. In this thesis are presented also contemporary ways of kitchen fruit processing.
Klíčová slova
ovoce, anatomie ovoce, chemické složení, konzervace, zpracování ovoce
Klíčová slova v angličtině
fruits, anatomy of fruits, chemical constitution, conservation, fruit processing
Zásady pro vypracování
I. Teoretická část
Popis a rozdělení ovoce.
Anatomické složení ovoce.
Chemické složení ovoce.
Vybrané druhy ovoce a jejich odrůdy ve vztahu ke kuchyňskému zpracování.
Zásady pro vypracování
I. Teoretická část
Popis a rozdělení ovoce.
Anatomické složení ovoce.
Chemické složení ovoce.
Vybrané druhy ovoce a jejich odrůdy ve vztahu ke kuchyňskému zpracování.
Seznam doporučené literatury
[1]DLOUHÁ, J., RICHTER, M., VALÍČEK, P. Ovoce, 1.vyd., Aventinum nakladatelství,s.r.o., Praha 1997
[2]FLOWERDEW, B. Ovoce-Velká kniha plodů, 1.vyd., Volvox Globator, Praha 1997
[3]PAULOVIČOVÁ, E. Konzervujeme ovoce a zeleninu, 1.vyd., Knižní expres s.r.o., Ostrava 1999
[4]ŠAPIRO,D.K. Ovoce a zelenina ve výživě člověka, 1.vyd., Státní zemědělské nakladatelství, Praha 1988
Seznam doporučené literatury
[1]DLOUHÁ, J., RICHTER, M., VALÍČEK, P. Ovoce, 1.vyd., Aventinum nakladatelství,s.r.o., Praha 1997
[2]FLOWERDEW, B. Ovoce-Velká kniha plodů, 1.vyd., Volvox Globator, Praha 1997
[3]PAULOVIČOVÁ, E. Konzervujeme ovoce a zeleninu, 1.vyd., Knižní expres s.r.o., Ostrava 1999
[4]ŠAPIRO,D.K. Ovoce a zelenina ve výživě člověka, 1.vyd., Státní zemědělské nakladatelství, Praha 1988
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
-
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Studentka prokázala, že danou problematiku pochopila v širších souvislostech a ovládá i metodiku jejího uplatnění.
Prof. Kráčmar - píše se vitaminy (ne vitamíny), problém se stupni Celsia,