Teoretická část bakalářské práce popisuje technologii výroby fermentovaných mléčných výrobků, jejich charakteristiku, druhy a vlastnosti. Zabývá se bakteriemi mléčného kysání, které jsou významné z hlediska výroby fermentovaných mléčných výrobků.
Praktická část bakalářské práce se věnuje průzkumu sortimentu fermentovaných mléčných výrobků v rámci České republiky a screening zahraničních produktů na trhu v Brně a okolí.
Anotace v angličtině
The theoretical part of this bachelor thesis describes the production technology of fermented milk products, their characteristics, types and properties. It deals with lactic acid bacteria that are significant to the production of fermented milk products.
Experimental part is dedicated to exploring the range fermented milk products in the Czech Republic and the screening of foreign products on the market in Brno and its surroundings.
Teoretická část bakalářské práce popisuje technologii výroby fermentovaných mléčných výrobků, jejich charakteristiku, druhy a vlastnosti. Zabývá se bakteriemi mléčného kysání, které jsou významné z hlediska výroby fermentovaných mléčných výrobků.
Praktická část bakalářské práce se věnuje průzkumu sortimentu fermentovaných mléčných výrobků v rámci České republiky a screening zahraničních produktů na trhu v Brně a okolí.
Anotace v angličtině
The theoretical part of this bachelor thesis describes the production technology of fermented milk products, their characteristics, types and properties. It deals with lactic acid bacteria that are significant to the production of fermented milk products.
Experimental part is dedicated to exploring the range fermented milk products in the Czech Republic and the screening of foreign products on the market in Brno and its surroundings.
Charakterizujte fermentované mléčné výrobky, jejich druhy, vlastnosti.
Popište technologii výroby fermentovaných mléčných výrobků.
Zabývejte se vlastnostmi bakterií mléčného kvašení, které jsou významné z hlediska výroby fermentovaných mléčných výrobků.
II. Praktická část
Průzkum sortimentu fermentovaných mléčných výrobků u výrobců v rámci ČR.
Screening zahraničních produktů v Brně a okolí.
Zásady pro vypracování
I. Teoretická část
Charakterizujte fermentované mléčné výrobky, jejich druhy, vlastnosti.
Popište technologii výroby fermentovaných mléčných výrobků.
Zabývejte se vlastnostmi bakterií mléčného kvašení, které jsou významné z hlediska výroby fermentovaných mléčných výrobků.
II. Praktická část
Průzkum sortimentu fermentovaných mléčných výrobků u výrobců v rámci ČR.
Screening zahraničních produktů v Brně a okolí.
Seznam doporučené literatury
[1] KADLEC, P. A KOL. Technologie potravin II. VŠCHT, Praha 2002.
[2] HYLMAR, B. Zvyšování nutričních a dietetických vlastností mléka bakteriemi mléčného kvašení. Výzkumný ústav potravinářského průmyslu, Praha 1985.
[3] FORMAN, L. Mlékárenská technologie II. VŠCHT, Praha 1996.
[4] ŠILHÁNKOVÁ, L. Mikrobiologie pro potravináře a biotechnology. Academia, Praha 2002.
Seznam doporučené literatury
[1] KADLEC, P. A KOL. Technologie potravin II. VŠCHT, Praha 2002.
[2] HYLMAR, B. Zvyšování nutričních a dietetických vlastností mléka bakteriemi mléčného kvašení. Výzkumný ústav potravinářského průmyslu, Praha 1985.
[3] FORMAN, L. Mlékárenská technologie II. VŠCHT, Praha 1996.
[4] ŠILHÁNKOVÁ, L. Mikrobiologie pro potravináře a biotechnology. Academia, Praha 2002.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
-
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
prof.Angelovičová - Doporučujete výrobky ACTINIA pro výživu obyvatelstva s ohledem na jejich účinnost ?