Cílem této bakalářské práce bylo popsat kulinární úpravy pokrmů a jejich vliv na výživu mládeže. Charakterizuje základní technologické úpravy pokrmů, základní druhy potravin a jejich použití při přípravě pokrmů. Dále se zabývá racionální výživou a jejím vlivem na dospívající mládež. Závěrečná kapitola je věnována právní legislativě. Popisuje zákon O potravinách a tabákových výrobcích, zákon
O školním stravování a systém kritických bodů HACCP.
Anotace v angličtině
The final work for my bachelor graduation describes culinary cooking and its
influence on teenagers´nutrition. It characterizes the basic technological and
the basic kinds of food and their use on cooking. It is engaged in rational nutrition and its influence on teenagers. Final chapter pays attention to law legislativ. It describes food and tabacco products law, school catering law and system of critical points HACCP.
Cílem této bakalářské práce bylo popsat kulinární úpravy pokrmů a jejich vliv na výživu mládeže. Charakterizuje základní technologické úpravy pokrmů, základní druhy potravin a jejich použití při přípravě pokrmů. Dále se zabývá racionální výživou a jejím vlivem na dospívající mládež. Závěrečná kapitola je věnována právní legislativě. Popisuje zákon O potravinách a tabákových výrobcích, zákon
O školním stravování a systém kritických bodů HACCP.
Anotace v angličtině
The final work for my bachelor graduation describes culinary cooking and its
influence on teenagers´nutrition. It characterizes the basic technological and
the basic kinds of food and their use on cooking. It is engaged in rational nutrition and its influence on teenagers. Final chapter pays attention to law legislativ. It describes food and tabacco products law, school catering law and system of critical points HACCP.
Shrnout stručně základní technologické postupy při úpravě pokrmů i se surovinami, které se pro tyto kulinární úpravy využívají.
Popsat vliv výživových faktorů na zdraví dospívající mládeže.
Zahrnout do tematických celků právní legislativu.
Zásady pro vypracování
Shrnout stručně základní technologické postupy při úpravě pokrmů i se surovinami, které se pro tyto kulinární úpravy využívají.
Popsat vliv výživových faktorů na zdraví dospívající mládeže.
Zahrnout do tematických celků právní legislativu.
Seznam doporučené literatury
[1] SEDLÁČKOVÁ,H., OTOUPAL,P. Technologie přípravy pokrmů, Nakl.Fortuna, Praha, 2004.
[2] KREJČÍ,P., FORMAN,V. Základy technologie přípravy pokrmů, UTB, Zlín, 2006.
[3] GAJDŮŠEK,S., DOSTÁLOVÁ,J., OTOUPAL,P. Společné stravování, MZLU, Brno, 1999.
[4] PÁNEK,J., POKORNÝ,J., DOSTÁLOVÁ,J. Základy výživy a výživová politika, VŠCHT, Praha, 2002.
[5] HRABĚ,J., BUŃKA,F., HOZA,I., BŘEZINA,P. Technologie výroby potravin živočišného původu, UTB, Zlín, 2007.
Seznam doporučené literatury
[1] SEDLÁČKOVÁ,H., OTOUPAL,P. Technologie přípravy pokrmů, Nakl.Fortuna, Praha, 2004.
[2] KREJČÍ,P., FORMAN,V. Základy technologie přípravy pokrmů, UTB, Zlín, 2006.
[3] GAJDŮŠEK,S., DOSTÁLOVÁ,J., OTOUPAL,P. Společné stravování, MZLU, Brno, 1999.
[4] PÁNEK,J., POKORNÝ,J., DOSTÁLOVÁ,J. Základy výživy a výživová politika, VŠCHT, Praha, 2002.
[5] HRABĚ,J., BUŃKA,F., HOZA,I., BŘEZINA,P. Technologie výroby potravin živočišného původu, UTB, Zlín, 2007.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
ilustrace, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
doc.Fišera - Jaký je postup přípravy rýže v mikrovlnné troubě včetně doby přípravy ?
Studentka plynulým způsobem provedla obhajobu bakalářské práce.
Otázky oponenta zodpověděla také velmi dobře.