Bakalářská práce obsahuje charakteristiku lázeňství a léčebné výživy. Práce je zaměřena na stravování v lázeňských hotelech v Mariánských Lázních, na výběr surovin a jejich úpravu. Práce krátce seznamuje s lázněmi Mariánské Lázně. Dále byly vymezeny podniky společného stravování, organizační struktura stravovacího úseku, jídelní lístek, nápojový lístek a systémy obsluhy. Práce nás seznamuje se stravováním a pobytem v hotelech Esplanade, Villa Butterfly a Pacifik.
Anotace v angličtině
The bachelor thesis contains the spa and nutrition therapy charakteristics. The thesis is focused on boarding in spa hotels in Mariánské Lázně, on the feed raw materials choice and their cooking. The bachelor thesis shortly introduces the spa Mariánské Lázně. There are mentioned the companies of the common boarding, organization structure of the boarding section, menu card, drink list and the staff systems. The thesis introduces us with the boarding and stay in the hotels Esplanade, Villa Butterfly and Pacifik.
spa, nutrition therapy, boarding, organization structure of the boarding section, menu card, drink card.
Rozsah průvodní práce
50 s., 29 s. příloh.
Jazyk
CZ
Anotace
Bakalářská práce obsahuje charakteristiku lázeňství a léčebné výživy. Práce je zaměřena na stravování v lázeňských hotelech v Mariánských Lázních, na výběr surovin a jejich úpravu. Práce krátce seznamuje s lázněmi Mariánské Lázně. Dále byly vymezeny podniky společného stravování, organizační struktura stravovacího úseku, jídelní lístek, nápojový lístek a systémy obsluhy. Práce nás seznamuje se stravováním a pobytem v hotelech Esplanade, Villa Butterfly a Pacifik.
Anotace v angličtině
The bachelor thesis contains the spa and nutrition therapy charakteristics. The thesis is focused on boarding in spa hotels in Mariánské Lázně, on the feed raw materials choice and their cooking. The bachelor thesis shortly introduces the spa Mariánské Lázně. There are mentioned the companies of the common boarding, organization structure of the boarding section, menu card, drink list and the staff systems. The thesis introduces us with the boarding and stay in the hotels Esplanade, Villa Butterfly and Pacifik.
spa, nutrition therapy, boarding, organization structure of the boarding section, menu card, drink card.
Zásady pro vypracování
Definice pojmu lázeňství.
Charakterizace léčebné výživy.
Zpracování organizační struktury stravovacího provozu.
Výběr surovin a jejich úprava.
Uvedení nabídky pokrmů.
Zásady pro vypracování
Definice pojmu lázeňství.
Charakterizace léčebné výživy.
Zpracování organizační struktury stravovacího provozu.
Výběr surovin a jejich úprava.
Uvedení nabídky pokrmů.
Seznam doporučené literatury
[1] DOBERSKÝ, P. a kol. Lázeňský dietní systém pro dospělé, 1. vydání, Generální ředitelství čs. státních lázní a zřídel, Praha 1982.
[2] KŘÍŽEK, V., ŠVANDRLÍK, R. 106 x Mariánské Lázně, 1. vydání, Západočeské nakladatelství 1990.
[3] BURACHOVIČ, S., WIESER, S. Encyklopedie lázeňství a léčivých pramenů v Čechách, na Moravě a ve Slezsku, Libri 2001.
[4] SALAČ, G. Stolničení, 2. vydání, SPN, Praha 1981.
Seznam doporučené literatury
[1] DOBERSKÝ, P. a kol. Lázeňský dietní systém pro dospělé, 1. vydání, Generální ředitelství čs. státních lázní a zřídel, Praha 1982.
[2] KŘÍŽEK, V., ŠVANDRLÍK, R. 106 x Mariánské Lázně, 1. vydání, Západočeské nakladatelství 1990.
[3] BURACHOVIČ, S., WIESER, S. Encyklopedie lázeňství a léčivých pramenů v Čechách, na Moravě a ve Slezsku, Libri 2001.
[4] SALAČ, G. Stolničení, 2. vydání, SPN, Praha 1981.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
plány
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Ing.Rop, Ph.D.- Jaký byl váš záměr při srovnání stravovacích služeb jednotlivých lázeňských hotelů ?
Na obhajobu BP byla studentka velmi dobře připravená.