Bakalářská práce se zabývá použitím ovoce v gastronomii. Kromě obecné charakteristiky ovoce a jeho chemického složení jsou zmíněny i moderní přístupy k využití ovoce. K nim v současné době patří zejména metoda carvingu.
Anotace v angličtině
Bachelor study is concerned with the use of fruit in gastronomy. In addition to general cha-racteristic of fruit and its chemist there are made reference to the modern approaches to using of fruit. Nowadays the method of carving belongs to this using .
Klíčová slova
ovoce, chemické složení, gastronomie, carving
Klíčová slova v angličtině
fruit, chemist, gastronomy, carving
Rozsah průvodní práce
58s
Jazyk
CZ
Anotace
Bakalářská práce se zabývá použitím ovoce v gastronomii. Kromě obecné charakteristiky ovoce a jeho chemického složení jsou zmíněny i moderní přístupy k využití ovoce. K nim v současné době patří zejména metoda carvingu.
Anotace v angličtině
Bachelor study is concerned with the use of fruit in gastronomy. In addition to general cha-racteristic of fruit and its chemist there are made reference to the modern approaches to using of fruit. Nowadays the method of carving belongs to this using .
Klíčová slova
ovoce, chemické složení, gastronomie, carving
Klíčová slova v angličtině
fruit, chemist, gastronomy, carving
Zásady pro vypracování
Teoretická část
Zaměřte se na charakteristiku ovoce po stránce taxanomické, chemické a anatomické.
Vymezte pojem gastronomie.
Popište možnosti využití ovoce v gastronomii - pro účely práce vyberte gastronomicky nejvýznamnější druhy ovoce.
Zpracujte nejnovější trendy v gastronomii ovoce, zejména carving.
Zásady pro vypracování
Teoretická část
Zaměřte se na charakteristiku ovoce po stránce taxanomické, chemické a anatomické.
Vymezte pojem gastronomie.
Popište možnosti využití ovoce v gastronomii - pro účely práce vyberte gastronomicky nejvýznamnější druhy ovoce.
Zpracujte nejnovější trendy v gastronomii ovoce, zejména carving.
Seznam doporučené literatury
[1] MATEJKA, M. Technologie , 1.vydání, Praha: Merkur 1989.
[2] TEUBNER, CH. Food, D-81675 Teubner edition 2001
[3] ANDERLE, P. Warenkunde, Lebens-und Genussmittel, 5. vydání, SNTL Praha 1995
[4] ŠAPIRO, D. K. a kol. Ovoce a zelenina ve výživě člověka, Minsk, Uradžaj 1988.
Seznam doporučené literatury
[1] MATEJKA, M. Technologie , 1.vydání, Praha: Merkur 1989.
[2] TEUBNER, CH. Food, D-81675 Teubner edition 2001
[3] ANDERLE, P. Warenkunde, Lebens-und Genussmittel, 5. vydání, SNTL Praha 1995
[4] ŠAPIRO, D. K. a kol. Ovoce a zelenina ve výživě člověka, Minsk, Uradžaj 1988.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Prof.Ing.Angelovičová, CSc.- Jaké naše ovoce lze využít ke karwingu ?
Prof.Ing.Kráčmar, Dr.Sc.- Karwing - takto upravené ovoce či zeleninu je určeno jen ke konzumaci nebo i jinak ?
Studentka odpověděla také na otázky oponenta s výbornou znalostí.