Tato bakalářská práce se zabývá základními cereáliemi. Hlavní část je potom věnována výrobě mouky. V práci jsou konfrontovány učební texty a odborná literatura. Údaje jsou uvedeny ve srovnání se současnými nejmodernějšími metodami stanovení jednotlivých parametrů obilí i pšenišné mouky.
Anotace v angličtině
The bachelor thesis deals with the theme of basic cereals. The main part is dedicated to the process of flour production while the teaching materials are confronted with the technical literature. The figures which I present in this thesis are compared with the most up to date methods how to set particular parameters of cereals and wheat flour.
Klíčová slova
pšenice, mouka, obilí, mletí, reologie
Klíčová slova v angličtině
wheat, flour, cereals, milling, rheology
Rozsah průvodní práce
61s.
Jazyk
CZ
Anotace
Tato bakalářská práce se zabývá základními cereáliemi. Hlavní část je potom věnována výrobě mouky. V práci jsou konfrontovány učební texty a odborná literatura. Údaje jsou uvedeny ve srovnání se současnými nejmodernějšími metodami stanovení jednotlivých parametrů obilí i pšenišné mouky.
Anotace v angličtině
The bachelor thesis deals with the theme of basic cereals. The main part is dedicated to the process of flour production while the teaching materials are confronted with the technical literature. The figures which I present in this thesis are compared with the most up to date methods how to set particular parameters of cereals and wheat flour.
Klíčová slova
pšenice, mouka, obilí, mletí, reologie
Klíčová slova v angličtině
wheat, flour, cereals, milling, rheology
Zásady pro vypracování
I. Teoretická část
Uveďte základní charakteristiky obilovin.
Popište technologii mlynářství a pekárenství.
Zpracujte poznatky o vlastnostech jednotlivých druhů mouky, včetně vhodnosti použití, zjištování parametrů mouky a obilí.
Zásady pro vypracování
I. Teoretická část
Uveďte základní charakteristiky obilovin.
Popište technologii mlynářství a pekárenství.
Zpracujte poznatky o vlastnostech jednotlivých druhů mouky, včetně vhodnosti použití, zjištování parametrů mouky a obilí.
Seznam doporučené literatury
[1] HRABĚ,J.- BUŇKA,F. - HOZA,I.:Technologie výroby potravin rostlinného původu pro kombinované studium, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, 2008, 189s. ISBN 978-80-7318-520-6.
[2] ČEPIČKA,J. a kol.:Obecná potravinářská technologie, Vydavatelství VŠCHT, 1995, 246s. ISBN 80-7080-239-1.
[3] PRUGAR,J. a kol.:Kvalita rostlinných produktů na prahu 3. tisíciletí, Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s. ve spolupráci s komisí jakosti rostlinných produktů ČAZV, 2008, 327s. ISBN 978-80-86576-28-2.
[4] Mlynářská ročenka 2008,Svaz průmyslových mlýnů České republiky v ediční péči Nakladatelství 5P Praha, 2008, 89s. ISBN 978-80-254-1102-5.
Seznam doporučené literatury
[1] HRABĚ,J.- BUŇKA,F. - HOZA,I.:Technologie výroby potravin rostlinného původu pro kombinované studium, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, 2008, 189s. ISBN 978-80-7318-520-6.
[2] ČEPIČKA,J. a kol.:Obecná potravinářská technologie, Vydavatelství VŠCHT, 1995, 246s. ISBN 80-7080-239-1.
[3] PRUGAR,J. a kol.:Kvalita rostlinných produktů na prahu 3. tisíciletí, Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s. ve spolupráci s komisí jakosti rostlinných produktů ČAZV, 2008, 327s. ISBN 978-80-86576-28-2.
[4] Mlynářská ročenka 2008,Svaz průmyslových mlýnů České republiky v ediční péči Nakladatelství 5P Praha, 2008, 89s. ISBN 978-80-254-1102-5.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
ilustrace, mapy, schémata, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Prof.Ing.Kráčmar, Dr.Sc.- Představila jste přístroje k analýzám - nutno uvést podle jaké metody se provádí měření.
Doc.Ing.Fišera, CSc.- v tabulce 10 uvádíte, že obsah K ve zkoumaném vzorku nebyl zjištěn
- to neodpovídá realitě.