V této bakalářské práci se zabývám systémy bezpečnosti potravin používanými v našich pekárnách. Jako výchozí a stěžejní je v dnešní výrobní praxi používaný systém HACCP. Tato práce popisuje jeho právní zakotvení a formulaci výchozích předpokladů a cílů tohoto systému bezpečnosti. V praktické části se zabývá zpracováním návrhu systému pro nově vybudovaný pekařský provoz pro jednu skupinu výrobků.
Anotace v angličtině
This bachelor work deals with safety food systems used in our bakeries. The system HACCP is used as the initial and fundamental one in today's production. In this work I describe its legal entrenchment and the formulation of pre-conditions and aims of this safe-ty system. In the pactical part, I work out a proposal of a system for a recently built bakery set for one group of products.
V této bakalářské práci se zabývám systémy bezpečnosti potravin používanými v našich pekárnách. Jako výchozí a stěžejní je v dnešní výrobní praxi používaný systém HACCP. Tato práce popisuje jeho právní zakotvení a formulaci výchozích předpokladů a cílů tohoto systému bezpečnosti. V praktické části se zabývá zpracováním návrhu systému pro nově vybudovaný pekařský provoz pro jednu skupinu výrobků.
Anotace v angličtině
This bachelor work deals with safety food systems used in our bakeries. The system HACCP is used as the initial and fundamental one in today's production. In this work I describe its legal entrenchment and the formulation of pre-conditions and aims of this safe-ty system. In the pactical part, I work out a proposal of a system for a recently built bakery set for one group of products.
používané systémy HACCP v pekárnách vzhledem k velikosti provozu
identifikovaná nebezpečí v pekárenství
II. Praktická část
{zracování systému pro stávající pekárnu
Zásady pro vypracování
I. Teoretická část
systémy bezpečnosti potravin v pekárnách
používané systémy HACCP v pekárnách vzhledem k velikosti provozu
identifikovaná nebezpečí v pekárenství
II. Praktická část
{zracování systému pro stávající pekárnu
Seznam doporučené literatury
[1] VOLDŘICH, M. a kol. Zásady správné výrobní a hygienické práce ve stravovacích službách - část I., Národní informační středisko pro podporu jakosti, Praha 2006. ISBN 80-02-01822-2.
[2] Codex Alimentarius Food Hygiene Basic Texts. Food and Agricultural Organization of the United Nations, World Health Organization (WHO), Rome 2001.
[3] Zákon č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů.
[4] VOLDŘICH, M., JECHOVÁ, M. Bezpečnost pokrmů v gastronomii - malé a střední provozovny, České a slovenské odborné nakladatelství, Praha 2006. ISBN 80-903401-7.
Seznam doporučené literatury
[1] VOLDŘICH, M. a kol. Zásady správné výrobní a hygienické práce ve stravovacích službách - část I., Národní informační středisko pro podporu jakosti, Praha 2006. ISBN 80-02-01822-2.
[2] Codex Alimentarius Food Hygiene Basic Texts. Food and Agricultural Organization of the United Nations, World Health Organization (WHO), Rome 2001.
[3] Zákon č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů.
[4] VOLDŘICH, M., JECHOVÁ, M. Bezpečnost pokrmů v gastronomii - malé a střední provozovny, České a slovenské odborné nakladatelství, Praha 2006. ISBN 80-903401-7.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
ilustrace, grafy, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Student prokázal výborné znalosti z oblasti HACCP, zodpověděl na všechny položené otázky.