Bakalářská práce se zabývá vhodností vybraných ovocných druhů pro konzervárenské využití. Všeobecně je popsáno chemické složení ovoce a problematika konzervárenství. Konkrétními výsledky práce jsou ucelené přehledy o odrůdové rozmanitosti a vhodnosti jednotlivých odrůd pro konzervaci.
Anotace v angličtině
The bachelor thesis deals with the adequacy of selected fruits for canning use. Generally is described chemical composition of fruit and preserving industry issues. The specific results of the thesis is a comprehensive ovrerview of the varietal diversity and the suitability of the varieties for preservation.
Klíčová slova
ovoce, konzervárenství, chemické složení, odrůdy
Klíčová slova v angličtině
fruit, preserving industry, chemist, species
Rozsah průvodní práce
56 s.
Jazyk
CZ
Anotace
Bakalářská práce se zabývá vhodností vybraných ovocných druhů pro konzervárenské využití. Všeobecně je popsáno chemické složení ovoce a problematika konzervárenství. Konkrétními výsledky práce jsou ucelené přehledy o odrůdové rozmanitosti a vhodnosti jednotlivých odrůd pro konzervaci.
Anotace v angličtině
The bachelor thesis deals with the adequacy of selected fruits for canning use. Generally is described chemical composition of fruit and preserving industry issues. The specific results of the thesis is a comprehensive ovrerview of the varietal diversity and the suitability of the varieties for preservation.
Klíčová slova
ovoce, konzervárenství, chemické složení, odrůdy
Klíčová slova v angličtině
fruit, preserving industry, chemist, species
Zásady pro vypracování
Charakterizujte obecně ovoce.
Zaměřte se na chemické složení ovoce, zejména na konzervárensky významé látky.
Zpracujte přehled konzervárenských metod.
Navrhněte vhodnost vybraných druhů a odrůd pro různé konzervárenské účely.
Zásady pro vypracování
Charakterizujte obecně ovoce.
Zaměřte se na chemické složení ovoce, zejména na konzervárensky významé látky.
Zpracujte přehled konzervárenských metod.
Navrhněte vhodnost vybraných druhů a odrůd pro různé konzervárenské účely.
Seznam doporučené literatury
[1] Vyhláška Ministerstva zemědělství ČR 157/2003 Sb.
[2] CEREVITINOV, F.V. Chemické složení a fysikální vlastnosti ovoce
a zeleniny, 1. vydání, Průmylsové vydavatelství, Praha 1952.
[3] KYZLINK, V. Základy konzervace potravin, 2.vydání, SNTL, Praha 1980.
[4] Dvořák, A. a kol. Atlas odrůd ovoce, 2. vydání, SZN, Praha 1979.
Seznam doporučené literatury
[1] Vyhláška Ministerstva zemědělství ČR 157/2003 Sb.
[2] CEREVITINOV, F.V. Chemické složení a fysikální vlastnosti ovoce
a zeleniny, 1. vydání, Průmylsové vydavatelství, Praha 1952.
[3] KYZLINK, V. Základy konzervace potravin, 2.vydání, SNTL, Praha 1980.
[4] Dvořák, A. a kol. Atlas odrůd ovoce, 2. vydání, SZN, Praha 1979.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
-
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Ing.Velichová, Ph.D.- Jaké je využití hrušek při přípravě krajových specialit ?
Na obhajobu BP byla studentka velmi dobře připravená. Velmi dobře také zodpověděla na otázky oponenta bakalářské práce.