Bakalářská práce je zaměřena na využití organických kyselin v potravinářském průmyslu. Zabývá se obecnou charakteristikou vybraných organických kyselin, vymezuje způsoby po-užití organických kyselin jako potravinářských aditivních látek (konzervanty, antioxidanty, acidulanty a látky zvýrazňující chuť a vůni). Zaměřuje se na možné využití jednotlivých kyselin a jejich solí v mlékárenském a masném průmyslu.
Anotace v angličtině
The bachelor thesis deals with the use of the organic acids in the food industry. It deals with the general characteristics of the organic acids chosen, it determines the different ways in which the organic acids are used as food additives (conservants, antioxidants, acidulants and the substances emphasizing the flavour and the taste). It concentrates on the possible use of the particular acids and their salts in the milk industry and in the meat-packing.
Klíčová slova
organické kyseliny, potravinářský průmysl, aditiva (konzervanty, antioxi-danty, acidulanty, látky zvýrazňující chuť a vůni), mlékárenský průmysl, masný průmysl
Klíčová slova v angličtině
organic acids, food industry, food additives (conservants, antioxidants, acidu-lants, the substances emphasizing the flavour and the taste), milk industry, meat-packing
Rozsah průvodní práce
58 s.
Jazyk
CZ
Anotace
Bakalářská práce je zaměřena na využití organických kyselin v potravinářském průmyslu. Zabývá se obecnou charakteristikou vybraných organických kyselin, vymezuje způsoby po-užití organických kyselin jako potravinářských aditivních látek (konzervanty, antioxidanty, acidulanty a látky zvýrazňující chuť a vůni). Zaměřuje se na možné využití jednotlivých kyselin a jejich solí v mlékárenském a masném průmyslu.
Anotace v angličtině
The bachelor thesis deals with the use of the organic acids in the food industry. It deals with the general characteristics of the organic acids chosen, it determines the different ways in which the organic acids are used as food additives (conservants, antioxidants, acidulants and the substances emphasizing the flavour and the taste). It concentrates on the possible use of the particular acids and their salts in the milk industry and in the meat-packing.
Klíčová slova
organické kyseliny, potravinářský průmysl, aditiva (konzervanty, antioxi-danty, acidulanty, látky zvýrazňující chuť a vůni), mlékárenský průmysl, masný průmysl
Klíčová slova v angličtině
organic acids, food industry, food additives (conservants, antioxidants, acidu-lants, the substances emphasizing the flavour and the taste), milk industry, meat-packing
Zaměřte se na možné využití jednotlivých kyselin a jejich solí v potravinářském průmyslu, především v masném a mlékárenském.
Vymezte způsoby použití organických kyselin a jejich solí jako potravinářských aditivních látek z hlediska legislativy.
Seznam doporučené literatury
[1] VELÍŠEK, J. a kol. Chemie potravin 1-3, 1. vydání, OSSIS, Tábor 1999.
[2] DAVÍDEK, J., JANÍČEK, G., Pokorný, J. Chemie potravin, 1. vydání, SNTL, Praha 1983.
[3] http://www.szu.cz/tema/bezpecnost-potravin/pridatne-latky-v-potravinach-1.
[4] KYZLINK, V. Základy konzervace potravin, 2. vydání, SNTL, Praha 1980.
Seznam doporučené literatury
[1] VELÍŠEK, J. a kol. Chemie potravin 1-3, 1. vydání, OSSIS, Tábor 1999.
[2] DAVÍDEK, J., JANÍČEK, G., Pokorný, J. Chemie potravin, 1. vydání, SNTL, Praha 1983.
[3] http://www.szu.cz/tema/bezpecnost-potravin/pridatne-latky-v-potravinach-1.
[4] KYZLINK, V. Základy konzervace potravin, 2. vydání, SNTL, Praha 1980.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
doc.Fišera - V bakalářské práci používáte některé archaické výrazy. Co je to arzenik ?
Studentka provedla výborně obhajobu bakalářské práce, a výborně odpověděla i na otázky oponenta.