Tato práce nejprve definuje trvanlivé pekárenské výrobky dané vyhláškou MZe v platném znění. Dále zde jsou popsány základní suroviny potřebné pro výrobu těchto výrobků. Z těchto základních surovin to jsou pšeničná mouka, sacharidy, tuky, emulgátory, kypřící látky, vejce, mléko, enzymy a ochucovadla. Jsou zde také popsány výroby některých druhů trvanlivých výrobků a to konkrétně výroba perníku, crackerů a extrudovaných výrobků.
Annotation in English
This work first defines durable bakery products of the decree "MZe" in a valid version. Then there are described the basic materials needed to produce these products. These are basic raw materials: wheat flour, carbohydrates, fats, emulsifiers, substances prepared ba-king, eggs, milk, enzymes and seasonings. There is also described the production of durable goods and in particular the production of gingerbread, cracker and extruded products.
Tato práce nejprve definuje trvanlivé pekárenské výrobky dané vyhláškou MZe v platném znění. Dále zde jsou popsány základní suroviny potřebné pro výrobu těchto výrobků. Z těchto základních surovin to jsou pšeničná mouka, sacharidy, tuky, emulgátory, kypřící látky, vejce, mléko, enzymy a ochucovadla. Jsou zde také popsány výroby některých druhů trvanlivých výrobků a to konkrétně výroba perníku, crackerů a extrudovaných výrobků.
Annotation in English
This work first defines durable bakery products of the decree "MZe" in a valid version. Then there are described the basic materials needed to produce these products. These are basic raw materials: wheat flour, carbohydrates, fats, emulsifiers, substances prepared ba-king, eggs, milk, enzymes and seasonings. There is also described the production of durable goods and in particular the production of gingerbread, cracker and extruded products.
Specifikace trvanlivých pekárenských výrobků dle komoditní vyhlášky Mze č.333/1997 Sb.
Suroviny používané pro výrobu trvanlivých výrobků.
Charakteristika a rozdělení trvanlivých výrobků dle jednotlivých skupin.
Zahrnout do trvanlivých pekárenských výrobků rovněž výrobky extrudované.
Popište obecně technologii trvanlivých výrobků (perníku, crackerů a extrudovaných výrobků.
Research Plan
Specifikace trvanlivých pekárenských výrobků dle komoditní vyhlášky Mze č.333/1997 Sb.
Suroviny používané pro výrobu trvanlivých výrobků.
Charakteristika a rozdělení trvanlivých výrobků dle jednotlivých skupin.
Zahrnout do trvanlivých pekárenských výrobků rovněž výrobky extrudované.
Popište obecně technologii trvanlivých výrobků (perníku, crackerů a extrudovaných výrobků.
Recommended resources
[1] PŘÍHODA, J. Cereální chemie a technologie III - Technologie trvanlivého pečiva a snack výrobků. 1st ed. 1991. ISBN 80-7080-099-2.
[2] HRABĚ, J.; ROP, O.; HOZA, I. Technologie výroby potravin rostlinného původu. 1st ed. 2006. ISBN 80-7318-372-2.
[3] PEČIVOVÁ, P. Diplomová práce - Vliv definovaných přídatných látek na pekárenské vlastnosti pšeničného těsta. 2006.
[4] www.agronavigator.cz.
Recommended resources
[1] PŘÍHODA, J. Cereální chemie a technologie III - Technologie trvanlivého pečiva a snack výrobků. 1st ed. 1991. ISBN 80-7080-099-2.
[2] HRABĚ, J.; ROP, O.; HOZA, I. Technologie výroby potravin rostlinného původu. 1st ed. 2006. ISBN 80-7318-372-2.
[3] PEČIVOVÁ, P. Diplomová práce - Vliv definovaných přídatných látek na pekárenské vlastnosti pšeničného těsta. 2006.
[4] www.agronavigator.cz.
Enclosed appendices
-
Appendices bound in thesis
-
Taken from the library
No
Full text of the thesis
Appendices
Reviewer's report
Supervisor's report
Defence procedure record
ing.Rop - jaký je limit pro vlhkost v trvanlivém pečivu ?
Student byl velmi dobře připraven a velmi dobře obhájil svou BP.