Tato práce popisuje a charakterizuje potravinářsky významné mikroorganizmy. Jsou zde popsány podmínky jejich růstu, morfologie, fyziologické vlastnosti, výskyt, význam a média, která lze použít k jejich kultivaci. Další část se zabývá kultivací vybraných mikroorganizmů významných v potravinářství. Je zde popsán růst daných mikroorganizmů na vybraných kultivačních médiích a zobrazeno jejich fotografické znázornění. Poslední část je zaměřena na cenovou kalkulaci jednotlivých laboratorních cvičení.
Annotation in English
This work was focused on description and characterization impotrant food microorganisms. They were charactered conditions of their growth, morphology,
physiology properties, presence in food, impotrance and media, which can be use to their cultivation. Next part was dealed with cultivation chosen important food microorganisms. There was described growth of selected microorganism on choice cultural media and painted their photograph. The last part was specialized in pricing separate laboratory practice.
Keywords
potravina, mikroorganizmy kultivační médium, růst mikroorganizmů,
cenová kalkulace
Tato práce popisuje a charakterizuje potravinářsky významné mikroorganizmy. Jsou zde popsány podmínky jejich růstu, morfologie, fyziologické vlastnosti, výskyt, význam a média, která lze použít k jejich kultivaci. Další část se zabývá kultivací vybraných mikroorganizmů významných v potravinářství. Je zde popsán růst daných mikroorganizmů na vybraných kultivačních médiích a zobrazeno jejich fotografické znázornění. Poslední část je zaměřena na cenovou kalkulaci jednotlivých laboratorních cvičení.
Annotation in English
This work was focused on description and characterization impotrant food microorganisms. They were charactered conditions of their growth, morphology,
physiology properties, presence in food, impotrance and media, which can be use to their cultivation. Next part was dealed with cultivation chosen important food microorganisms. There was described growth of selected microorganism on choice cultural media and painted their photograph. The last part was specialized in pricing separate laboratory practice.
Keywords
potravina, mikroorganizmy kultivační médium, růst mikroorganizmů,
cenová kalkulace
prof. Březina: jak se správně vyslovuje Escherichia coli?
ing. Obenrauch: co lze chápat pod pojmem entice vzorku?
Studentka prokázala, že danou problematiku pochopila a je schopna její aplikace v praxi. Na otázky komise reagovala méně pohotově, ale věcně správně.