Diplomová práce se zabývá vybranými krajovými odrůdami jabloní. Vzorky byly získány z CHKO Bílé Karpaty, která je tradiční ve výskytu starých odrůd ovoce. U plodů jabloní byly provedeny chemické analýzy za účelem zjištění jejich výživové a technologické kvality.
Anotace v angličtině
Thesis deals with selected regional varieties of apple trees. Samples were obtained from the PLA White Carpathians, which is traditional in the occurrence of the old varieties of fruit. The fruits of apple trees were carried out chemical analysis in order to determine their nutri-tional and technological quality.
Klíčová slova
jablka, krajové odrůdy, kyseliny, pektin, minerální prvky
Klíčová slova v angličtině
apples, regional varieties, acid, pectin, mineral elements
Rozsah průvodní práce
73 s., 4 s. obr. příloh
Jazyk
CZ
Anotace
Diplomová práce se zabývá vybranými krajovými odrůdami jabloní. Vzorky byly získány z CHKO Bílé Karpaty, která je tradiční ve výskytu starých odrůd ovoce. U plodů jabloní byly provedeny chemické analýzy za účelem zjištění jejich výživové a technologické kvality.
Anotace v angličtině
Thesis deals with selected regional varieties of apple trees. Samples were obtained from the PLA White Carpathians, which is traditional in the occurrence of the old varieties of fruit. The fruits of apple trees were carried out chemical analysis in order to determine their nutri-tional and technological quality.
Klíčová slova
jablka, krajové odrůdy, kyseliny, pektin, minerální prvky
Klíčová slova v angličtině
apples, regional varieties, acid, pectin, mineral elements
Zásady pro vypracování
I. Teoretická část
Popište jádrové ovoce, zejména se zaměřte na jabloně.
II. Praktická část
U vybraných méně tradičních odrůd jabloní zjistěte jejich senzorické hodnocení.
Proveďte chemické analýzy odrůd jabloní z oblasti Bílých Karpat; sledujte především nutriční hodnotu.
Zásady pro vypracování
I. Teoretická část
Popište jádrové ovoce, zejména se zaměřte na jabloně.
II. Praktická část
U vybraných méně tradičních odrůd jabloní zjistěte jejich senzorické hodnocení.
Proveďte chemické analýzy odrůd jabloní z oblasti Bílých Karpat; sledujte především nutriční hodnotu.
Seznam doporučené literatury
[1] KUČA, P.,MÁJSKY, J., KOPEČEK, F., JONGEPIEROVÁ, I. Biele Karpaty, Ekológia, Bratislava 1992.
[2] KYZLINK, V. Principles of Food Preservation, Elsevier, Amsterdam 1990.
[3] TETERA, V. Záchrana starých a krajových odrůd ovocných dřevin, ČSOP, Veselí nad Moravou 2003.
[4] TETERA, V. Ovoce Bílých Karpat, ČSOP, Veselí nad Moravou 2006.
Seznam doporučené literatury
[1] KUČA, P.,MÁJSKY, J., KOPEČEK, F., JONGEPIEROVÁ, I. Biele Karpaty, Ekológia, Bratislava 1992.
[2] KYZLINK, V. Principles of Food Preservation, Elsevier, Amsterdam 1990.
[3] TETERA, V. Záchrana starých a krajových odrůd ovocných dřevin, ČSOP, Veselí nad Moravou 2003.
[4] TETERA, V. Ovoce Bílých Karpat, ČSOP, Veselí nad Moravou 2006.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
schémata
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Prof. Ing. Kopec K. , DrSc.: jaký další význam má vaše diplomová práce?
Ing. Obenrauch V.: jakou šanci mají krajové odrůdy jablek u spotřebitelů?
Na zadané a doplňující otázky odpověděla studentka vyčerpávajícím způsobem. Prokázala, že dovede myslet logicky a samostatně řešit problémy.