Žijeme v měnící se době plné turbulencí a čelíme výzvám, které jsme doposud neznali. Zá-vod Zora v Olomouci je součástí nadnárodní společnosti Nestlé se sídlem ve Švýcarsku. Celá společnost Nestlé, tak i závod Zora samotný, se snaží obstát v podmínkách náročné konkurence globalizovaného světa 21. století.
Anotace v angličtině
We live in a turbulent times and face the challenges, which we hadn´t known before. Facto-ry Zora Olomouc is a part of the international company Nestle with headquarters in Swit-zerland. The entire company Nestlé, so Factory Zora, try to compete in conditions of this demanding global world of 21st Century.
Chocolate product, competition, cost, optimalization, wastage, SMED, production line, line operator, production process, improvement, changeover.
Rozsah průvodní práce
81 s., 20 s. příloh
Jazyk
CZ
Anotace
Žijeme v měnící se době plné turbulencí a čelíme výzvám, které jsme doposud neznali. Zá-vod Zora v Olomouci je součástí nadnárodní společnosti Nestlé se sídlem ve Švýcarsku. Celá společnost Nestlé, tak i závod Zora samotný, se snaží obstát v podmínkách náročné konkurence globalizovaného světa 21. století.
Anotace v angličtině
We live in a turbulent times and face the challenges, which we hadn´t known before. Facto-ry Zora Olomouc is a part of the international company Nestle with headquarters in Swit-zerland. The entire company Nestlé, so Factory Zora, try to compete in conditions of this demanding global world of 21st Century.
Chocolate product, competition, cost, optimalization, wastage, SMED, production line, line operator, production process, improvement, changeover.
Zásady pro vypracování
Úvod
I. Teoretická část
Zpracujte literární rešerši dané oblasti a formulujte teoretická východiska pro zpracování analýzy a projektu.
II. Praktická část
Proveďte analýzu současného stavu procesu na výrobní lince Carle Montanari.
Zhodnoďte výsledky analýzy a navrhněte východiska pro zlepšení.
Zpracujte projektové řešení procesu optimalizace změny sortimentu.
Vyhodnoťte přínosy projektu.
Závěr
Zásady pro vypracování
Úvod
I. Teoretická část
Zpracujte literární rešerši dané oblasti a formulujte teoretická východiska pro zpracování analýzy a projektu.
II. Praktická část
Proveďte analýzu současného stavu procesu na výrobní lince Carle Montanari.
Zhodnoďte výsledky analýzy a navrhněte východiska pro zlepšení.
Zpracujte projektové řešení procesu optimalizace změny sortimentu.
Vyhodnoťte přínosy projektu.
Závěr
Seznam doporučené literatury
[1] KOŠTURIAK, J., FROLÍK, Z., a kol. Štíhlý a inovativní podnik.Praha: Alfa Publishing, 2006. ISBN 80-86851-38-9.
[2] LIKER, M. The Toyota Way, fieldbook. USA: Professional, 2008. ISBN 0-7-144893-4.
[3] MAŠÍN, I., VYTLAČIL, M. Cesty k vyšší produktivitě. 1. vydání Liberec: Institut průmyslového inženýrství, 1996. ISBN 80-902235-0-8.
[4] SALVENDY G. Handbook of Industrial Engineering. New York: John Wiley + Sons, Inc., 2001. ISBN 978-0-470-24182-0.
[5] VYTLAČIL, M., MAŠÍN, I. Dynamické zlepšování procesů. 1. vydání Liberec: Institut průmyslového inženýrství, 1999. ISBN 80-902235-3-2.
Seznam doporučené literatury
[1] KOŠTURIAK, J., FROLÍK, Z., a kol. Štíhlý a inovativní podnik.Praha: Alfa Publishing, 2006. ISBN 80-86851-38-9.
[2] LIKER, M. The Toyota Way, fieldbook. USA: Professional, 2008. ISBN 0-7-144893-4.
[3] MAŠÍN, I., VYTLAČIL, M. Cesty k vyšší produktivitě. 1. vydání Liberec: Institut průmyslového inženýrství, 1996. ISBN 80-902235-0-8.
[4] SALVENDY G. Handbook of Industrial Engineering. New York: John Wiley + Sons, Inc., 2001. ISBN 978-0-470-24182-0.
[5] VYTLAČIL, M., MAŠÍN, I. Dynamické zlepšování procesů. 1. vydání Liberec: Institut průmyslového inženýrství, 1999. ISBN 80-902235-3-2.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
grafy, schémata, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
doc. Šimon: Přejíždění výroby není přece stejně časově náročná pro všechny druhy výroby?
Záleží da jde o bílou nebo černou čokoládu či změnu druhu výrobku.