Práce se zabývá problematikou alergie na obiloviny. Jsou shrnuty základní poznatky obilo-vin, jejich mlynářského a pekárenského zpracování a výroba těstovin. V práci je věnována pozornost základní nemoci celiakie, její projevy a diagnostika. Je popsáno léčení celiakie, které se zabývá povolenými a nepovolenými výrobky do stravy a to je jedině bezlepkovou dietou.
Anotace v angličtině
This work is concerned with problematic of allergy to cereals. Basic findings are resumed of cereals of their mill and bakery processing and pasta production. Attention is paid to co-eliac disease in this work. It's symptoms and diagnostic. It is described healing of coeliac disease which is concerned with allowed and disallowed diet products. It is only non-aleurone diet.
Klíčová slova
Alergie, obiloviny, technologie mlynářství, mouka, lepek, celiakie, diagnostika, léčba
Práce se zabývá problematikou alergie na obiloviny. Jsou shrnuty základní poznatky obilo-vin, jejich mlynářského a pekárenského zpracování a výroba těstovin. V práci je věnována pozornost základní nemoci celiakie, její projevy a diagnostika. Je popsáno léčení celiakie, které se zabývá povolenými a nepovolenými výrobky do stravy a to je jedině bezlepkovou dietou.
Anotace v angličtině
This work is concerned with problematic of allergy to cereals. Basic findings are resumed of cereals of their mill and bakery processing and pasta production. Attention is paid to co-eliac disease in this work. It's symptoms and diagnostic. It is described healing of coeliac disease which is concerned with allowed and disallowed diet products. It is only non-aleurone diet.
Klíčová slova
Alergie, obiloviny, technologie mlynářství, mouka, lepek, celiakie, diagnostika, léčba
Zpracování literárního přehledu o obilovinách, jejich složení a technologických vlastnostech.
Zpracování literární rešerše k alergiím způsobených obilovinami a způsoby jejich léčení.
Návrh potravinových výrobků k léčení alergií způsobených obilovinami.
Zásady pro vypracování
Zpracování literárního přehledu o obilovinách, jejich složení a technologických vlastnostech.
Zpracování literární rešerše k alergiím způsobených obilovinami a způsoby jejich léčení.
Návrh potravinových výrobků k léčení alergií způsobených obilovinami.
Seznam doporučené literatury
[1] Hájek, M. Alergie a výživa, K PK., Praha 1994, ISBN 80-85-267-67-5
[2] Skoupil,J. Cukrářská výroba II., 5P, Praha 1997, ISBN
[3] http://www.frigomat.cz/search/?q=%C5%BEitn%C3%A1+mouka
[4] Rujner, J., Acichanska, B. Bezlepková a bezmléčná dieta. Computer press, Brno 2006, ISBN 80-251-0775-2
Seznam doporučené literatury
[1] Hájek, M. Alergie a výživa, K PK., Praha 1994, ISBN 80-85-267-67-5
[2] Skoupil,J. Cukrářská výroba II., 5P, Praha 1997, ISBN
[3] http://www.frigomat.cz/search/?q=%C5%BEitn%C3%A1+mouka
[4] Rujner, J., Acichanska, B. Bezlepková a bezmléčná dieta. Computer press, Brno 2006, ISBN 80-251-0775-2
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
-
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Studentka na otázky oponenta odpověděla jasně a prokázala znalosti dané problematiky.
Ing. Valášek - Jaký je rozdíl mezi vlastnostmi organickými a senzorickými