Hlavní část této bakalářské práce pojednává o problematice zpracovaní ovoce za účelem výroby nealkoholických nápojů a také o vlastní výrobě těchto nápojů. Zároveň je zde stručně popsán základní rozdíl mezi ovocnou šťávou, nektarem a nápojem. V práci jsou dále uvedeny nejdůležitější vyhlášky a normy pro výrobu nealkoholických nápojů a stručný přehled největších výrobců ovocných šťáv v České republice. Zvláštní pozornost je potom věnována zpracování ovoce, zejména jablek pro výrobu jablečné šťávy a jablečného koncentrátu ve firmě Linea Nivnice, a.s.
Anotace v angličtině
The feature of this bachelor work is about problems in processing fruit due to production of non - alcoholic drinks as well as about own production of these drinks. At the same time is here shortly described the basic difference among fruit juice, nectar and drinks. In this work there are further written most important public notices and specifications for pro-duction non-alcoholic drinks and the sum of the biggest producers of fruit juice in Czech republic. We give a special attention to the presentation of processing fruit, especially ap-ple for production of apple juice and apple concentrate in the firm Linea Nivnice, a.s.
Klíčová slova
Ovoce, nealkoholický nápoj, ovocná šťáva, ovocný nektar, ovocný nápoj, ovocný koncentrát, zpracování ovoce, Linea Nivnice, a.s.
Klíčová slova v angličtině
Fruit, soft drink, fruit juice, fruit nectar, fruit drink, fruit concentrate, processing fruit, Linea Nivnice,a.s
Rozsah průvodní práce
48 s., 21 s. příloh
Jazyk
CZ
Anotace
Hlavní část této bakalářské práce pojednává o problematice zpracovaní ovoce za účelem výroby nealkoholických nápojů a také o vlastní výrobě těchto nápojů. Zároveň je zde stručně popsán základní rozdíl mezi ovocnou šťávou, nektarem a nápojem. V práci jsou dále uvedeny nejdůležitější vyhlášky a normy pro výrobu nealkoholických nápojů a stručný přehled největších výrobců ovocných šťáv v České republice. Zvláštní pozornost je potom věnována zpracování ovoce, zejména jablek pro výrobu jablečné šťávy a jablečného koncentrátu ve firmě Linea Nivnice, a.s.
Anotace v angličtině
The feature of this bachelor work is about problems in processing fruit due to production of non - alcoholic drinks as well as about own production of these drinks. At the same time is here shortly described the basic difference among fruit juice, nectar and drinks. In this work there are further written most important public notices and specifications for pro-duction non-alcoholic drinks and the sum of the biggest producers of fruit juice in Czech republic. We give a special attention to the presentation of processing fruit, especially ap-ple for production of apple juice and apple concentrate in the firm Linea Nivnice, a.s.
Klíčová slova
Ovoce, nealkoholický nápoj, ovocná šťáva, ovocný nektar, ovocný nápoj, ovocný koncentrát, zpracování ovoce, Linea Nivnice, a.s.
Klíčová slova v angličtině
Fruit, soft drink, fruit juice, fruit nectar, fruit drink, fruit concentrate, processing fruit, Linea Nivnice,a.s
Zásady pro vypracování
Pojednejte o historii výrob nealkoholických nápojů z ovoce.
Specifikujte základní technologické a zbožíznalecké charakteristiky ovocných šťáv, nektarů a ostatních ovocných nápojů.
Popiště stručně a výstižně technologii jednotlivých skupin výše uvedených nápojů v a.s. Linea Nivnice.
Navrhněte další možnosti zpracování ovoce a vedlejších ovocných produktů na moderní nealkoholické nápoje.
Zásady pro vypracování
Pojednejte o historii výrob nealkoholických nápojů z ovoce.
Specifikujte základní technologické a zbožíznalecké charakteristiky ovocných šťáv, nektarů a ostatních ovocných nápojů.
Popiště stručně a výstižně technologii jednotlivých skupin výše uvedených nápojů v a.s. Linea Nivnice.
Navrhněte další možnosti zpracování ovoce a vedlejších ovocných produktů na moderní nealkoholické nápoje.
Seznam doporučené literatury
1. ILČÍK, F., VAGUNDA, J., BEBJAK, P.: Technologie konzervárenství, SNTL Praha 1981.
2. HRUDKOVÁ, A., MARVART, J., et al.: Nealkoholické nápoje, SNTL Praha 1989.
3. BALAŠTÍK, J.: Konzervace ovoce a zeleniny, SNTL Praha 1975.
4. ROP, O., VALÁŠEK, P., HOZA, I.: Teoretické principy konzervace potravin I., Zlín 2005, ISBN 80-7318-339-0.
Seznam doporučené literatury
1. ILČÍK, F., VAGUNDA, J., BEBJAK, P.: Technologie konzervárenství, SNTL Praha 1981.
2. HRUDKOVÁ, A., MARVART, J., et al.: Nealkoholické nápoje, SNTL Praha 1989.
3. BALAŠTÍK, J.: Konzervace ovoce a zeleniny, SNTL Praha 1975.
4. ROP, O., VALÁŠEK, P., HOZA, I.: Teoretické principy konzervace potravin I., Zlín 2005, ISBN 80-7318-339-0.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Studentka na otázky oponenta odpověděla správně a vyčerpávajícím způsobem.