Cílem této bakalářské práce je seznámení se s opatřeními, jejichž znalost je nutná pro ome-zení rizik v praxi týkající se cukrářské výroby.
Další část práce obsahuje shrnutí základů bezpečnosti a ochrany zdraví při práci, dále správné výrobní a hygienické praxe, která se zabývá správným fungováním provozu.
V poslední části je věnována stručná pozornost problematice systému HACCP ve výrob-ním procesu.
Anotace v angličtině
The objective of this Bachelor thesis is meet with measures, whose knowledge is necessary for limitation hazards concerning of confectionary production in practice.
Other part of the work contains summary of the principles safeness and protection of health at work, further correct productive and hygienic practice that the deal with correct
behaviour operation.
At last parts is devoted to brief attention problems of the system HACCP in productive of the process.
Klíčová slova
cukrářská výroba, bezpečnost, ochrana zdraví, výrobní a hygienická praxe, HACCP
Klíčová slova v angličtině
confectionary production, safeness, health protection, productive and hygienic practice, HACCP
Rozsah průvodní práce
44 s.
Jazyk
CZ
Anotace
Cílem této bakalářské práce je seznámení se s opatřeními, jejichž znalost je nutná pro ome-zení rizik v praxi týkající se cukrářské výroby.
Další část práce obsahuje shrnutí základů bezpečnosti a ochrany zdraví při práci, dále správné výrobní a hygienické praxe, která se zabývá správným fungováním provozu.
V poslední části je věnována stručná pozornost problematice systému HACCP ve výrob-ním procesu.
Anotace v angličtině
The objective of this Bachelor thesis is meet with measures, whose knowledge is necessary for limitation hazards concerning of confectionary production in practice.
Other part of the work contains summary of the principles safeness and protection of health at work, further correct productive and hygienic practice that the deal with correct
behaviour operation.
At last parts is devoted to brief attention problems of the system HACCP in productive of the process.
Klíčová slova
cukrářská výroba, bezpečnost, ochrana zdraví, výrobní a hygienická praxe, HACCP
Klíčová slova v angličtině
confectionary production, safeness, health protection, productive and hygienic practice, HACCP
Zásady pro vypracování
Zpracování literárního přehledu o bezpečnosti a ochraně zdraví při práci.
Hygiena na cukrárenském pracovišti.
Návrh metodických postupů pro stanovení zásad hygieny v potravinářství.
Zásady pro vypracování
Zpracování literárního přehledu o bezpečnosti a ochraně zdraví při práci.
Hygiena na cukrárenském pracovišti.
Návrh metodických postupů pro stanovení zásad hygieny v potravinářství.
Seznam doporučené literatury
[1] NOVOTNÝ Z., WASSERBAUER S. Hygienické minimum pro pracovníky v potravinářství. 26 s.
[2] PŮLPÁNOVÁ, A. Cukrářská technologie. 2. vyd. Hradec Králové:Radek Runštuk, 2001. s. 15-21. ISBN 80-902492-2-1.
[3] Ministerstvo zemědělství. Pravidla správné výrobní a hygienické praxe pro výrobce cukrářských výrobků a těst [online]. 1993 [cit. 1993-06-14]. Dostupný z WWW: >www.mze.cz/attachments/GMP-GHP_cukr.doc<.
[4] Vlastní dokumenty z cukrárny ve Bzenci.
[5] Hospodářská komora České republiky. Hygienické minimum pro pracovníky po-travinářských prodejen : Základní znalosti sloužící k ochraně veřejného zdraví [online]. 2005 [cit. 2005-08-15]. Dostupný z WWW: >www.socr.cz/assets/aktivity/publikace/minimum.pdf<.
[6] ING. SKOUPIL, J., HAVEL, F., MÜNZER, O. Cukrářská výroba.Odpovědná redaktorka Ludmila Masáková. 2. přeprac. vyd. Praha 1 : SNTL-Nakladatelství technické literatury, 1976. s. 309-311.
Seznam doporučené literatury
[1] NOVOTNÝ Z., WASSERBAUER S. Hygienické minimum pro pracovníky v potravinářství. 26 s.
[2] PŮLPÁNOVÁ, A. Cukrářská technologie. 2. vyd. Hradec Králové:Radek Runštuk, 2001. s. 15-21. ISBN 80-902492-2-1.
[3] Ministerstvo zemědělství. Pravidla správné výrobní a hygienické praxe pro výrobce cukrářských výrobků a těst [online]. 1993 [cit. 1993-06-14]. Dostupný z WWW: >www.mze.cz/attachments/GMP-GHP_cukr.doc<.
[4] Vlastní dokumenty z cukrárny ve Bzenci.
[5] Hospodářská komora České republiky. Hygienické minimum pro pracovníky po-travinářských prodejen : Základní znalosti sloužící k ochraně veřejného zdraví [online]. 2005 [cit. 2005-08-15]. Dostupný z WWW: >www.socr.cz/assets/aktivity/publikace/minimum.pdf<.
[6] ING. SKOUPIL, J., HAVEL, F., MÜNZER, O. Cukrářská výroba.Odpovědná redaktorka Ludmila Masáková. 2. přeprac. vyd. Praha 1 : SNTL-Nakladatelství technické literatury, 1976. s. 309-311.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
-
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Studentka na otázky oponentky odpověděla správně a výstižně. Další členové státní komise neměli dotazy.