Tato práce se zabývá technologickými a chemickými vlastnostmi plodů rybízu a zimolezu. V teoretické části jsou popsány oba druhy ovoce, jak po stránce chemické tak i anatomické. Cílem práce bylo zjistit za pomocí chemických metod jejich nutriční složení a následně je porovnat s ostatními druhy ovoce.
Anotace v angličtině
This work deals with technological and chemical features of fruits of currant and honeysuckle. Both kinds of fruit are described in the theoretical part, chemically and anatomically as well. The aim of work is to find out their nutritive constitution with chemical methods and compare them with other fruits.
Klíčová slova
Rybíz, zimolez, ovoce, chemické metody.
Klíčová slova v angličtině
Currant, honeysuckle, fruits, chemical methods.
Rozsah průvodní práce
53 s.
Jazyk
CZ
Anotace
Tato práce se zabývá technologickými a chemickými vlastnostmi plodů rybízu a zimolezu. V teoretické části jsou popsány oba druhy ovoce, jak po stránce chemické tak i anatomické. Cílem práce bylo zjistit za pomocí chemických metod jejich nutriční složení a následně je porovnat s ostatními druhy ovoce.
Anotace v angličtině
This work deals with technological and chemical features of fruits of currant and honeysuckle. Both kinds of fruit are described in the theoretical part, chemically and anatomically as well. The aim of work is to find out their nutritive constitution with chemical methods and compare them with other fruits.
Klíčová slova
Rybíz, zimolez, ovoce, chemické metody.
Klíčová slova v angličtině
Currant, honeysuckle, fruits, chemical methods.
Zásady pro vypracování
I. Teoretická část
Popis vlastností drobného ovoce.
Charakteristika anatomické a chemické stránky rybízu a zimolezu.
II. Praktická část
Provedení chemických analýz za účelem stanovení nutričních hodnot.
Porovnání výsledků s jinými druhy ovoce a navržení příslušných odrůd rybízu a zimolezu pro výživu a technologii.
Zásady pro vypracování
I. Teoretická část
Popis vlastností drobného ovoce.
Charakteristika anatomické a chemické stránky rybízu a zimolezu.
II. Praktická část
Provedení chemických analýz za účelem stanovení nutričních hodnot.
Porovnání výsledků s jinými druhy ovoce a navržení příslušných odrůd rybízu a zimolezu pro výživu a technologii.
Seznam doporučené literatury
[1] IVIČIC, L. Ovocnictví. SZN : Praha, 1985, 217 s.
[2] PURVES, W. - SAVADA, D. - ORIANS, G. H. - HELLER, H. C. Life: The Science of biology. Sinauer Associates : Sunderland, 2004, 1121 s.
ISBN 0-7167-9856-5
[3] VELÍŠEK, J. Cemie potravin I. Ossis : Tábor, 1999, 352 s.
ISBN 80-902391-3-7
[4] VOJTÁŠŠKOVÁ, A. Potravinárské tabulky. VÚP : Bratislava, 1997, 210 s.
Seznam doporučené literatury
[1] IVIČIC, L. Ovocnictví. SZN : Praha, 1985, 217 s.
[2] PURVES, W. - SAVADA, D. - ORIANS, G. H. - HELLER, H. C. Life: The Science of biology. Sinauer Associates : Sunderland, 2004, 1121 s.
ISBN 0-7167-9856-5
[3] VELÍŠEK, J. Cemie potravin I. Ossis : Tábor, 1999, 352 s.
ISBN 80-902391-3-7
[4] VOJTÁŠŠKOVÁ, A. Potravinárské tabulky. VÚP : Bratislava, 1997, 210 s.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
-
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Doc. Ing. Hrabě J. ,Ph.D.: kolik procent alkoholu bude mít finální výrobek vznikající kvašením moštu o cukernatosti 20 stupňů