Diplomová práce se zabývá vlivem technologického zpracování (moření či vakuování) na jejich chemické složení bramborové hlízy. Teoretická část nastiňuje historii a současnost pěstování brambor, dále biologii s chemickým složením a v neposlední řadě technologické zpracování hlíz.V praktické části jsou uvedeny výsledky obsahů vybraných látek (sušina, škrob, dusíkaté látky, fosfor, polyfenoly). Byla také provedena mikrobiologická analýza bramborových hlíz.
Anotace v angličtině
The bachelor thesis considers by effect of technological elaboration (staining, vacuum) on their chemical structure of potato abscess. The theoretical part outlines history and present of potato raising, then biology with chemical structure and last but not least technological elaboration of potato abscess. In the practical part are indicated records of contents chosen substance (solids, starch, nitrogenous substance, phosphorus, polyfenol substance). It was make a microbiological analyse of potato abscess too.
Klíčová slova
brambory, odrůda, zpracování, technologie.
Klíčová slova v angličtině
potatoes, type, elaboration, technology
Rozsah průvodní práce
100
Jazyk
CZ
Anotace
Diplomová práce se zabývá vlivem technologického zpracování (moření či vakuování) na jejich chemické složení bramborové hlízy. Teoretická část nastiňuje historii a současnost pěstování brambor, dále biologii s chemickým složením a v neposlední řadě technologické zpracování hlíz.V praktické části jsou uvedeny výsledky obsahů vybraných látek (sušina, škrob, dusíkaté látky, fosfor, polyfenoly). Byla také provedena mikrobiologická analýza bramborových hlíz.
Anotace v angličtině
The bachelor thesis considers by effect of technological elaboration (staining, vacuum) on their chemical structure of potato abscess. The theoretical part outlines history and present of potato raising, then biology with chemical structure and last but not least technological elaboration of potato abscess. In the practical part are indicated records of contents chosen substance (solids, starch, nitrogenous substance, phosphorus, polyfenol substance). It was make a microbiological analyse of potato abscess too.
Klíčová slova
brambory, odrůda, zpracování, technologie.
Klíčová slova v angličtině
potatoes, type, elaboration, technology
Zásady pro vypracování
I. Teoretická část
Složení bramorových hlíz.
Vliv technologického zpracování brambor na jejich chemické složení.
II.Praktická část
Stanovení fosforu, dusíku, škrobu a polyfenolů v bramborách.
Zásady pro vypracování
I. Teoretická část
Složení bramorových hlíz.
Vliv technologického zpracování brambor na jejich chemické složení.
II.Praktická část
Stanovení fosforu, dusíku, škrobu a polyfenolů v bramborách.
Seznam doporučené literatury
[1]https://www.scirus.com
[2]RYBÁČEK A KOLEKTIV, Brambory, Státní zemědělské nakladatelství, Praha 1988.
[3]HOUBA,M.,Poznejte, pěstujte, používejte brambory, Praha 2007.
[4]VOKÁL,B.,ČEPL,J.,HAUSVABER,E.,Pěstujeme brambory, Grada Publishing 2003.
Seznam doporučené literatury
[1]https://www.scirus.com
[2]RYBÁČEK A KOLEKTIV, Brambory, Státní zemědělské nakladatelství, Praha 1988.
[3]HOUBA,M.,Poznejte, pěstujte, používejte brambory, Praha 2007.
[4]VOKÁL,B.,ČEPL,J.,HAUSVABER,E.,Pěstujeme brambory, Grada Publishing 2003.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
-
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
ing. Obenrauch: co je to fyziologické čerpání dužiny? Co řeší vyhláška ministerstva zdravotnictví?
doc. Fišera: jak se dá zcitlivět metoda stanovení fosforu?
prof. Kopec: jak lze odlišit bramborový škrob od ostatních druhů škrobu?
Studentka danou problematiku ovládá, ale její aplikace jí činila potíže. Její vystoupení při obhajobě bylo méně jisté a přesvědčivé. Ve svých vědomostech má dílčí nedostatky.