Bakalářská práce je zaměřena na charakteristiku bariérových vlastností ve vztahu k balení potravin a potravinářským obalům. Dále na charakterizaci a rozdělení materiálů, vhodných a nejčastěji využívaných na výrobu obalových prostředků, určených zejména pro potravinářský průmysl. Pozornost je věnována charakteristice a využití modifikované atmosféry a jejímu vlivu na údržnost potravin.
Anotace v angličtině
The bachelor work is focused on the characteristics of barrier properties in relation to food packaging. In addition to the characterization and distribution of materials, appropriate and most frequently used for the production of packaging means, intended mainly for the food industry. Attention is paid to the characteristics and use of modified atmosphere and its effect on shelf-life of food.
Bakalářská práce je zaměřena na charakteristiku bariérových vlastností ve vztahu k balení potravin a potravinářským obalům. Dále na charakterizaci a rozdělení materiálů, vhodných a nejčastěji využívaných na výrobu obalových prostředků, určených zejména pro potravinářský průmysl. Pozornost je věnována charakteristice a využití modifikované atmosféry a jejímu vlivu na údržnost potravin.
Anotace v angličtině
The bachelor work is focused on the characteristics of barrier properties in relation to food packaging. In addition to the characterization and distribution of materials, appropriate and most frequently used for the production of packaging means, intended mainly for the food industry. Attention is paid to the characteristics and use of modified atmosphere and its effect on shelf-life of food.