Cílem bakalářské práce je shrnout chemické a fyzikální metody stanovení sacharidů a jed-notlivě popsat jejich metodiku. Je zaměřena na využití chromatografických metod, přede-vším vysoceúčinné kapalinové chromatografie.
Anotace v angličtině
The aim of the thesis is to summarize the chemical and physical methods for the determi-nation of saccharides and individual to describe their methodologies. It is focused on the use of chromatographic methods, especially high-performance liquid chromatography.
saccharides, HPLC, Ion Exchange Chromatography, polarimetry
Rozsah průvodní práce
65 s., 1 s. příloh
Jazyk
CZ
Anotace
Cílem bakalářské práce je shrnout chemické a fyzikální metody stanovení sacharidů a jed-notlivě popsat jejich metodiku. Je zaměřena na využití chromatografických metod, přede-vším vysoceúčinné kapalinové chromatografie.
Anotace v angličtině
The aim of the thesis is to summarize the chemical and physical methods for the determi-nation of saccharides and individual to describe their methodologies. It is focused on the use of chromatographic methods, especially high-performance liquid chromatography.
saccharides, HPLC, Ion Exchange Chromatography, polarimetry
Zásady pro vypracování
Teoreticky vypracovat pojednání o sacharidech zaměřit se na jejich chemickou strukturu.
Rozdělit metody pro stanovení sacharidů.
Popsat principy a metodiku jednotlivých stanovení.
Shrnout tyto metody a navrhnout doporučení pro jejich aplikaci.
Zásady pro vypracování
Teoreticky vypracovat pojednání o sacharidech zaměřit se na jejich chemickou strukturu.
Rozdělit metody pro stanovení sacharidů.
Popsat principy a metodiku jednotlivých stanovení.
Shrnout tyto metody a navrhnout doporučení pro jejich aplikaci.
Seznam doporučené literatury
[1] Velíšek, J. Chemie potravin 1, 1.vydání, OSSIS, Tábor 1999.
[2] Hálková, J.,Rumíšková, M., Rieglová, J. Analýza potravin, RNDr. Ivan Straka 2000.
[3] Kubáň, V., Kubáň, P. Analýza potravin, 1.vydání, MZLU v Brně 2007.
[4] Voet, D., Voetová, J. Biochemie, 1.vydání, Victoria Publishing 1995.
Seznam doporučené literatury
[1] Velíšek, J. Chemie potravin 1, 1.vydání, OSSIS, Tábor 1999.
[2] Hálková, J.,Rumíšková, M., Rieglová, J. Analýza potravin, RNDr. Ivan Straka 2000.
[3] Kubáň, V., Kubáň, P. Analýza potravin, 1.vydání, MZLU v Brně 2007.
[4] Voet, D., Voetová, J. Biochemie, 1.vydání, Victoria Publishing 1995.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Ing. Škrovánková: uveďte princip refraktometrického detektoru používaného v HPLC? Co jsou to opticky aktivní látky?
Studentka prokázala, že ovládá zkoušenou problematiku.