V teoretické části této práce jsou popsány požadavky na mléko jako na základní surovinu pro výrobu sýrů a chemické složení mléka. Dále je zde stručně popsána výroba a rozdělení sýrů. Praktická část podává jednoduchý přehled o sýrech vyráběných a prodávaných v České republice a o obchodních řetězcích působících na našem území.
Anotace v angličtině
In theoretical part of this thesis requirements on milk for production of cheeses and chemist of milk are described. Moreover here is briefly described cheese production and sorts of cheeses. Practical part gives simple summary about cheeses produced and ordered in the Czech Republic and about trading chains influenced Czech market.
Klíčová slova
mléko, sýr, sýřenina, trh, obchodní řetězec, maloobchod, velkoobchod
V teoretické části této práce jsou popsány požadavky na mléko jako na základní surovinu pro výrobu sýrů a chemické složení mléka. Dále je zde stručně popsána výroba a rozdělení sýrů. Praktická část podává jednoduchý přehled o sýrech vyráběných a prodávaných v České republice a o obchodních řetězcích působících na našem území.
Anotace v angličtině
In theoretical part of this thesis requirements on milk for production of cheeses and chemist of milk are described. Moreover here is briefly described cheese production and sorts of cheeses. Practical part gives simple summary about cheeses produced and ordered in the Czech Republic and about trading chains influenced Czech market.
Klíčová slova
mléko, sýr, sýřenina, trh, obchodní řetězec, maloobchod, velkoobchod
Stručně shrnout požadavky na suroviny pro výrobu sýrů.
Vypracovat přehledné dělení sýrů.
Stručně popsat technologii příslušných kategorií sýrů.
II. Praktická část
Zmapovat český trh se sýry.
Zásady pro vypracování
I. Teoretická část
Stručně shrnout požadavky na suroviny pro výrobu sýrů.
Vypracovat přehledné dělení sýrů.
Stručně popsat technologii příslušných kategorií sýrů.
II. Praktická část
Zmapovat český trh se sýry.
Seznam doporučené literatury
[1] ČERNÁ, E. a kol. Mlékárenská příručka, 1. vydání, SNTL, Praha 1974.
[2] ŠEBELA, F. a kol. Mlékařství, 1. vydání, Státní zemědělské nakladatelství, Praha 1964.
[3] KNĚZ, V. Výroba sýrů, 2. vydání, SNTL, Praha 1960.
[4] CALLEC, CH. Encyklopedie sýrů, 1. vydání, Rebo, Praha 2002.
Seznam doporučené literatury
[1] ČERNÁ, E. a kol. Mlékárenská příručka, 1. vydání, SNTL, Praha 1974.
[2] ŠEBELA, F. a kol. Mlékařství, 1. vydání, Státní zemědělské nakladatelství, Praha 1964.
[3] KNĚZ, V. Výroba sýrů, 2. vydání, SNTL, Praha 1960.
[4] CALLEC, CH. Encyklopedie sýrů, 1. vydání, Rebo, Praha 2002.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Prof. Kopec: kolik sýrů se spotřebuje v ČR?
Ing. Škrovánková: které sýry byste doporučil konzumovat z hlediska výživy?
Student problematiku v podstatě ovládá. Vyjadřoval se správně, ne vždy přesně.