Diplomová práce se zabývá, na základě teoretických znalostí z oblasti vzniku podniku, jed-notlivými procesy založení podniku nabízející turecké deserty. Výsledky zpracované analýzy, která zkoumala konkurenční prostředí, vedly k navržení konkrétního projektu založení vý-robního podniku. Neopomenutelnou součástí každého projektu jsou harmonogram, stanovené cíle a na závěr definované rizika a náklady spojené s realizací projektu.
Anotace v angličtině
Based on theoretical knowledge of company foundation, this diploma thesis is describing par-ticular processes leading to the foundation of company producing Turkish desserts. Outcomes of processed analysis investigating the competitive environment resulted in concrete proposal of manufacturing company foundation. Non-excludable parts of every project are time (wor-king) schedule, stated goals and finally defined risks and project realization expenditure.
Klíčová slova
založení podniku, průzkum trhu, podnikatelský záměr, desert baklava,analýza konkurenčního prostředí
Klíčová slova v angličtině
company foundation, market analysis, business plan, Baklava dessert, competitive environment analysis
Rozsah průvodní práce
88 s., 34 s. priloh
Jazyk
CZ
Anotace
Diplomová práce se zabývá, na základě teoretických znalostí z oblasti vzniku podniku, jed-notlivými procesy založení podniku nabízející turecké deserty. Výsledky zpracované analýzy, která zkoumala konkurenční prostředí, vedly k navržení konkrétního projektu založení vý-robního podniku. Neopomenutelnou součástí každého projektu jsou harmonogram, stanovené cíle a na závěr definované rizika a náklady spojené s realizací projektu.
Anotace v angličtině
Based on theoretical knowledge of company foundation, this diploma thesis is describing par-ticular processes leading to the foundation of company producing Turkish desserts. Outcomes of processed analysis investigating the competitive environment resulted in concrete proposal of manufacturing company foundation. Non-excludable parts of every project are time (wor-king) schedule, stated goals and finally defined risks and project realization expenditure.
Klíčová slova
založení podniku, průzkum trhu, podnikatelský záměr, desert baklava,analýza konkurenčního prostředí
Klíčová slova v angličtině
company foundation, market analysis, business plan, Baklava dessert, competitive environment analysis
Zásady pro vypracování
Úvod
I. Teoretická část
Zpracujte literární poznatky z oblasti problematik založení podniku a výrobku BAKLAVA.
II. Praktická část
Analyzujte současný stav výroby BAKLAVY ve vybraných českých podnicích.
Vytvořte projekt založení výrobního podniku pro produkt BAKLAVA.
Vyhodnoťte rizika a náklady spojené s realizací projektu.
Závěr
Zásady pro vypracování
Úvod
I. Teoretická část
Zpracujte literární poznatky z oblasti problematik založení podniku a výrobku BAKLAVA.
II. Praktická část
Analyzujte současný stav výroby BAKLAVY ve vybraných českých podnicích.
Vytvořte projekt založení výrobního podniku pro produkt BAKLAVA.
Vyhodnoťte rizika a náklady spojené s realizací projektu.
Závěr
Seznam doporučené literatury
[1] BOUČKOVÁ, Jana, et al. Marketing. 1. vyd. Praha : C.H. Beck, 2003. 432 s. ISBN 80-7179-577-1.
[2] SYNEK, Miloslav, et al. Manažerská ekonomika. 4. vyd. Praha : Grada, 2007. 452 s. ISBN 978-80-247-1992-4.
[3] DEDOUCHOVÁ, Marcela. Strategie podniku. 1. vyd. Praha : C. H. Beck, 2001. 256 s. ISBN 80-7179-603-4.
[4] BARTES, František. Konkurenční strategie firmy. 1. vyd. Praha : Management Press, 1997. 124 s. ISBN 80-85943-41-7.
[5] WÖHE, Günter, et al. Úvod do podnikového hospodářství . 2. vyd. Praha : C.H. Beck, 2007. 928 s. ISBN 978-80-7179-897-2.
Seznam doporučené literatury
[1] BOUČKOVÁ, Jana, et al. Marketing. 1. vyd. Praha : C.H. Beck, 2003. 432 s. ISBN 80-7179-577-1.
[2] SYNEK, Miloslav, et al. Manažerská ekonomika. 4. vyd. Praha : Grada, 2007. 452 s. ISBN 978-80-247-1992-4.
[3] DEDOUCHOVÁ, Marcela. Strategie podniku. 1. vyd. Praha : C. H. Beck, 2001. 256 s. ISBN 80-7179-603-4.
[4] BARTES, František. Konkurenční strategie firmy. 1. vyd. Praha : Management Press, 1997. 124 s. ISBN 80-85943-41-7.
[5] WÖHE, Günter, et al. Úvod do podnikového hospodářství . 2. vyd. Praha : C.H. Beck, 2007. 928 s. ISBN 978-80-7179-897-2.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
plány, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Funguje již společnost? dr. Dobeš
Jaká je maximální denní produkce? dr. Dobeš