Tato diplomová práce se zabývá chemickým složením vybraných druhů ovoce. Jsou zde uvedeny základní nutriční a technologické parametry švestek. Vedle toho je charakterizováno chemické složení plodů méně rozšířených ovocných druhů, a to dřínu, muchovníku, josty a višně plstnaté.
Anotace v angličtině
The diploma thesis is focused on chemical composition of selected fruits. There are introduced basic nutritive and technological parameters of plums. Further it characterizes the chemical composition of the lesser-known sorts of fruit, namely cornalian cherry, saskatoon berry, jostaberry and nanking cherry.
Klíčová slova
švestky, dřín, muchovník, josta, višeň plstnatá, chemické složení
Klíčová slova v angličtině
plums, cornalian cherry, saskatoon berry, jostaberry, nanking cherry, chemical composition
Rozsah průvodní práce
67 s., 6 s. obr. příloh
Jazyk
CZ
Anotace
Tato diplomová práce se zabývá chemickým složením vybraných druhů ovoce. Jsou zde uvedeny základní nutriční a technologické parametry švestek. Vedle toho je charakterizováno chemické složení plodů méně rozšířených ovocných druhů, a to dřínu, muchovníku, josty a višně plstnaté.
Anotace v angličtině
The diploma thesis is focused on chemical composition of selected fruits. There are introduced basic nutritive and technological parameters of plums. Further it characterizes the chemical composition of the lesser-known sorts of fruit, namely cornalian cherry, saskatoon berry, jostaberry and nanking cherry.
Klíčová slova
švestky, dřín, muchovník, josta, višeň plstnatá, chemické složení
Klíčová slova v angličtině
plums, cornalian cherry, saskatoon berry, jostaberry, nanking cherry, chemical composition
Zásady pro vypracování
I. Teoretická část
Obecná charakteristika ovoce, zejména chemické složení.
II. Praktická část
Vybrané odrůdy švestek vhodných pro lihovarský průmysl.
[1] KYZLINK, V.: Principles of Food Preservation. Elsevier: Amsterdam, 1990.
[2] PURVES, W. - SADAVA, D. - ORIANS, G. H. - HELLER, H. C.: Life: The Science of Biology. Sinauer Associates: Suderland, 2004.
[3] VELÍŠEK, J.: Chemie potravin I., Ossis: Tábor, 1999.
[4] VOJTAŠŠÁKOVÁ, A.: Potravinářské tabulky. VÚP: Bratislava, 1997.
Seznam doporučené literatury
[1] KYZLINK, V.: Principles of Food Preservation. Elsevier: Amsterdam, 1990.
[2] PURVES, W. - SADAVA, D. - ORIANS, G. H. - HELLER, H. C.: Life: The Science of Biology. Sinauer Associates: Suderland, 2004.
[3] VELÍŠEK, J.: Chemie potravin I., Ossis: Tábor, 1999.
[4] VOJTAŠŠÁKOVÁ, A.: Potravinářské tabulky. VÚP: Bratislava, 1997.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
ilustrace
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Doc. Ing. Hrabě J., Ph.D.: odkud pochází dusík v ovoci?
Prof. Ing. Kopec K., DrSc.: na kterou kyselinu jste přepočítala sumu organických kyselin?
Ing. Vít Obenrauch: kolik vitaminu C je obsaženo v ovoci?
Doc. Ing. Fišera M. CSc.: na čem závisí obsah minerálních látek v ovoci?
Na zadané otázky studentka odpověděla velmi dobře a prokázala samostatný přístup. Vyjadřovala se správně, ale ne vždy zcela přesně a pohotově.