Dále jsou zmíněny i ostatní aspekty, které rozhodují o údržnosti potravin, jako např. enzymatická činnost. Uvedeny jsou i konkrétní příklady konzervace vybraných rostlinných surovin.
Anotace v angličtině
This work is focused with problem of usage microorganisms in preserving industry. More over there are mentioned other aspects which decides about durability of food for example enzymatic action. Concrete types of preservation of chosen vegetable materials are presented.
Dále jsou zmíněny i ostatní aspekty, které rozhodují o údržnosti potravin, jako např. enzymatická činnost. Uvedeny jsou i konkrétní příklady konzervace vybraných rostlinných surovin.
Anotace v angličtině
This work is focused with problem of usage microorganisms in preserving industry. More over there are mentioned other aspects which decides about durability of food for example enzymatic action. Concrete types of preservation of chosen vegetable materials are presented.
Popište teorii fermentace a podmínky průběhu biologické konzervace.
Zmiňte základní potraviny konzervované biologickou cestou.
Zásady pro vypracování
Uveďte základní aspekty konzervace.
Popište teorii fermentace a podmínky průběhu biologické konzervace.
Zmiňte základní potraviny konzervované biologickou cestou.
Seznam doporučené literatury
[1] KYZLINK, V. Základy konzervace potravin, Praha 1980.
[2] DRDÁK, M. Základy potravinárskych technológií, Bratislava 1996.
[3] INGR, I. Základy konzervace potravin, Brno 1999.
[4] VODRÁŽKA, Z. Základy biochemie 3, Praha 1993.
Seznam doporučené literatury
[1] KYZLINK, V. Základy konzervace potravin, Praha 1980.
[2] DRDÁK, M. Základy potravinárskych technológií, Bratislava 1996.
[3] INGR, I. Základy konzervace potravin, Brno 1999.
[4] VODRÁŽKA, Z. Základy biochemie 3, Praha 1993.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
ilustrace, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Studentka danou problematiku ovládá i metodiku jejího uplatnění v praxi. Na otázky komise reagovala méně pohotově, avšak správně.