1. Bezpečnost potravin ? pojmy food safety a food security, zásady bezpečnosti potravin, Strategie bezpečnosti potravin do roku 2030. 2. Bezpečnost potravin ? Nařízení EP a Rady č. 178/2002, kterým se stanoví obecné zásady a požadavky potravinového práva, zřizuje se Evropský úřad pro bezpečnost potravin a stanoví postupy týkající se bezpečnosti potravin. 3. Infekce a infekční onemocnění, formy infekčního onemocnění, výskyt infekčního onemocnění. 4. Proces šíření nákazy. 5. Protiepidemická opatření preventivní a represivní. 6. Eliminace zdroje nákazy. 7. Přerušení cesty přenosu - dekontaminace, sterilizace. 8. Přerušení cesty přenosu - dezinfekce, dezinsekce a deratizace. 9. Alimentární nákazy. 10. Biologické nebezpečí v potravinách. 11. Chemické nebezpečí v potravinách. 12. Fyzikální nebezpečí v potravinách. 13. Křížová kontaminace v potravinách. 14. Alergeny a řízení alergenů v potravinách. 15. HACCP systém ? význam systému HACCP, legislativní a nelegislativní akty související se systémem HACCP, SVHP = podklad pro vypracování a správné fungování systému HACCP. 16. HACCP systém ? tým systému HACCP, popis výrobku a jeho zamýšlené použití, vývojový diagram, potvrzení vývojového diagramu. 17. HACCP systém ? 7 principů založených na zásadách systému HACCP. 18. Systém managementu bezpečnosti potravin ISO 22000. 19. GFSI, inspekční standardy IFS a BRC. 20. Systém managementu bezpečnosti potravin FSSC 22000.
|