Předmět: Technologie a chemie potravin rostlinného původu

« Zpět
Název předmětu Technologie a chemie potravin rostlinného původu
Kód předmětu TUTP/TWFRP
Organizační forma výuky bez kontaktní výuky
Úroveň předmětu Doktorský
Rok studia nespecifikován
Semestr Zimní a letní
Počet ECTS kreditů 0
Vyučovací jazyk Čeština, Angličtina
Statut předmětu nespecifikováno
Způsob výuky Kontaktní
Studijní praxe Nejedná se o pracovní stáž
Doporučené volitelné součásti programu Není
Vyučující
  • Burešová Iva, doc. RNDr. Ph.D.
Obsah předmětu
- Vlastnosti surovin a potravin rostlinného původu. - Technologické postupy při výrobě potravin rostlinného původu a jejich vliv na zpracovatelnost surovin a kvalitu výrobku. - Fyzikální, chemické, biochemické a další změny probíhající v surovinách a potravinách rostlinného původu. - Skladování surovin, polotovarů a potravin rostlinného původu. - Fyzikální a chemické vlastnosti surovin a potravin rostlinného původu; metody jejich stanovení. - Mikrobiologie surovin a výrobků rostlinného původu. - Vliv surovin a jejich vlastností na kvalitu potravin rostlinného původu. - Funkční potraviny rostlinného původu, potraviny nového typu. - Příprava a vyhodnocení experimentů pomocí moderních ICT.

Studijní aktivity a metody výuky
  • Příprava na zkoušku - 50 hodin za semestr
Výsledky učení
Odborné znalosti
Současný stav problematiky, na kterou se zaměřuje v disertační práci.
Současný stav problematiky, na kterou se zaměřuje v disertační práci.
Předchozí výzkum v oblasti, na kterou se zaměřuje disertační práce.
Předchozí výzkum v oblasti, na kterou se zaměřuje disertační práce.
Výzkumné problémy, které se v současné době řeší a souvisí s tématem disertační práce.
Výzkumné problémy, které se v současné době řeší a souvisí s tématem disertační práce.
Silné stránky tématu disertační práce (přínosy, očekávání plynoucí z výzkumu).
Silné stránky tématu disertační práce (přínosy, očekávání plynoucí z výzkumu).
Slabé stránky tématu disertační práce (problémy, které se mohou při výzkumu objevit).
Slabé stránky tématu disertační práce (problémy, které se mohou při výzkumu objevit).
Odborné dovednosti
Prohledat dostupné informační zdroje.
Prohledat dostupné informační zdroje.
Vybrat a utřídit relevantní literaturu k danému tématu.
Vybrat a utřídit relevantní literaturu k danému tématu.
Zpracovat literární rešerši na téma disertační práce.
Zpracovat literární rešerši na téma disertační práce.
Vysvětlit problematiku, na kterou se v disertační práci zaměřuje.
Vysvětlit problematiku, na kterou se v disertační práci zaměřuje.
Zodpovědět otázky týkající se problematiky, na kterou se zaměřuje v disertační práci.
Zodpovědět otázky týkající se problematiky, na kterou se zaměřuje v disertační práci.
Vyučovací metody
Odborné znalosti
Individuální práce studentů
Individuální práce studentů
Metody práce s textem (učebnicí, knihou)
Metody práce s textem (učebnicí, knihou)
Odborné dovednosti
Individuální práce studentů
Individuální práce studentů
Praktické procvičování
Praktické procvičování
Hodnotící metody
Odborné znalosti
Analýza textu
Analýza textu
Rešerše
Rešerše
Rozhovor
Rozhovor
Zpracování prezentace
Zpracování prezentace
Doporučená literatura
  • KADLEC, P. a kol. Technologie potravin - Přehled tradičních potravinářských výrob. VŠCHT Praha, 2012. ISBN 978-80-7418-145-0.


Studijní plány, ve kterých se předmět nachází
Fakulta Studijní plán (Verze) Kategorie studijního oboru/specializace Doporučený ročník Doporučený semestr