Vyučující
|
-
Burešová Iva, doc. RNDr. Ph.D.
|
Obsah předmětu
|
- Vlastnosti surovin a potravin rostlinného původu. - Technologické postupy při výrobě potravin rostlinného původu a jejich vliv na zpracovatelnost surovin a kvalitu výrobku. - Fyzikální, chemické, biochemické a další změny probíhající v surovinách a potravinách rostlinného původu. - Skladování surovin, polotovarů a potravin rostlinného původu. - Fyzikální a chemické vlastnosti surovin a potravin rostlinného původu; metody jejich stanovení. - Mikrobiologie surovin a výrobků rostlinného původu. - Vliv surovin a jejich vlastností na kvalitu potravin rostlinného původu. - Funkční potraviny rostlinného původu, potraviny nového typu. - Příprava a vyhodnocení experimentů pomocí moderních ICT.
|
Studijní aktivity a metody výuky
|
- Příprava na zkoušku
- 50 hodin za semestr
|
Výsledky učení |
---|
Odborné znalosti |
---|
Současný stav problematiky, na kterou se zaměřuje v disertační práci. |
Současný stav problematiky, na kterou se zaměřuje v disertační práci. |
Předchozí výzkum v oblasti, na kterou se zaměřuje disertační práce. |
Předchozí výzkum v oblasti, na kterou se zaměřuje disertační práce. |
Výzkumné problémy, které se v současné době řeší a souvisí s tématem disertační práce. |
Výzkumné problémy, které se v současné době řeší a souvisí s tématem disertační práce. |
Silné stránky tématu disertační práce (přínosy, očekávání plynoucí z výzkumu). |
Silné stránky tématu disertační práce (přínosy, očekávání plynoucí z výzkumu). |
Slabé stránky tématu disertační práce (problémy, které se mohou při výzkumu objevit). |
Slabé stránky tématu disertační práce (problémy, které se mohou při výzkumu objevit). |
Odborné dovednosti |
---|
Prohledat dostupné informační zdroje. |
Prohledat dostupné informační zdroje. |
Vybrat a utřídit relevantní literaturu k danému tématu. |
Vybrat a utřídit relevantní literaturu k danému tématu. |
Zpracovat literární rešerši na téma disertační práce. |
Zpracovat literární rešerši na téma disertační práce. |
Vysvětlit problematiku, na kterou se v disertační práci zaměřuje. |
Vysvětlit problematiku, na kterou se v disertační práci zaměřuje. |
Zodpovědět otázky týkající se problematiky, na kterou se zaměřuje v disertační práci. |
Zodpovědět otázky týkající se problematiky, na kterou se zaměřuje v disertační práci. |
Vyučovací metody |
---|
Odborné znalosti |
---|
Individuální práce studentů |
Individuální práce studentů |
Metody práce s textem (učebnicí, knihou) |
Metody práce s textem (učebnicí, knihou) |
Odborné dovednosti |
---|
Individuální práce studentů |
Individuální práce studentů |
Praktické procvičování |
Praktické procvičování |
Hodnotící metody |
---|
Odborné znalosti |
---|
Analýza textu |
Analýza textu |
Rešerše |
Rešerše |
Rozhovor |
Rozhovor |
Zpracování prezentace |
Zpracování prezentace |
Doporučená literatura
|
-
KADLEC, P. a kol. Technologie potravin - Přehled tradičních potravinářských výrob. VŠCHT Praha, 2012. ISBN 978-80-7418-145-0.
|