Vyučující
|
-
Prokopová Romana, Ing. Ph.D.
-
Neuwirth Vojtěch, Ing.
-
Polášek Zdeněk, MVDr. Ph.D.
-
Míšková Zuzana, Ing. Ph.D.
-
Šenkýřová Jana, Ing. Ph.D.
|
Obsah předmětu
|
- Bezpečnost práce. - Zpracování mléka a výroba mléčných výrobků I. - Zpracování mléka a výroba mléčných výrobků II. - Zpracování surovin rostlinného původu I. - Zpracování surovin rostlinného původu II. - Zpracování surovin rostlinného původu III. - Zpracování surovin rostlinného původu IV. - Zpracování masa a výroba masných výrobků I. - Zpracování masa a výroba masných výrobků II. - Zhodnocení vyrobených produktů.
|
Studijní aktivity a metody výuky
|
Pracovní činnosti (dílny), Praktické procvičování
- Příprava na zápočet
- 60 hodin za semestr
|
Výsledky učení |
---|
Odborné znalosti |
---|
Znalosti základních technologických principů výroby daných potravinářských produktů. |
Znalosti základních technologických principů výroby daných potravinářských produktů. |
Odborné dovednosti |
---|
Student umí provést základní třídění výrobních surovin pro zadaný typ výroby (maso, mléko, suroviny rostlinného původu) a posoudit možnosti jejího zpracování. |
Student umí provést základní třídění výrobních surovin pro zadaný typ výroby (maso, mléko, suroviny rostlinného původu) a posoudit možnosti jejího zpracování. |
Student umí vyrobit zvolené modelové vzorky s přihlédnutím k platné legislativě, nebo zadaným technologickým parametrům. |
Student umí vyrobit zvolené modelové vzorky s přihlédnutím k platné legislativě, nebo zadaným technologickým parametrům. |
Student umí posoudit vyrobené modelové vzorky, vyhodnotit vhodnost volby surovinové skladby. |
Student umí posoudit vyrobené modelové vzorky, vyhodnotit vhodnost volby surovinové skladby. |
Student dokáže identifikovat klady a zápory zvolených technologických procesů a senzorickou analýzou srovnat jednotlivé výrobky. |
Student dokáže identifikovat klady a zápory zvolených technologických procesů a senzorickou analýzou srovnat jednotlivé výrobky. |
Vyučovací metody |
---|
Odborné znalosti |
---|
Dialogická (diskuze, rozhovor, brainstorming) |
Dialogická (diskuze, rozhovor, brainstorming) |
Demonstrace |
Demonstrace |
Odborné dovednosti |
---|
Pracovní činnosti (dílny) |
Pracovní činnosti (dílny) |
Praktické procvičování |
Praktické procvičování |
Hodnotící metody |
---|
Odborné znalosti |
---|
Analýza výkonů studenta |
Analýza výkonů studenta |
Rozbor produktů pracovní činnosti studenta (technické práce) |
Rozbor produktů pracovní činnosti studenta (technické práce) |
Doporučená literatura
|
-
Návody do cvičení.
-
EDWARDS, W.P. The Science of Sugar Confectionery. Cambridge, 2000. ISBN 0-85404-596-7.
-
FEINER, G. Meat Products Handbook: Practical Science and Technology. Cambridge: Woodhead Pub., 2008. ISBN 9781845690502.
-
GRIFFITHS, M. (Ed.). Improving the Safety and Quality of Milk. Improving Quality in Milk Products.. Cambridge: Woodhead Pub., 2010. ISBN 9781845699437.
-
RANKEN, M.D., KILL, R.C., BAKER, C. (Eds.). Food Industries Manual. London, 1997. ISBN 9780751404043.
|