Vyučující
|
-
Salek Richardos Nikolaos, doc. Ing. Ph.D.
-
Kůrová Vendula, Ing. Ph.D.
-
Gryger Tomáš, Ing.
|
Obsah předmětu
|
- Metodika zpracování surovinových skladeb. - Surovinové skladby v produkci potravin rostlinného původu, vedlejší produkty, pomocné materiály. - Surovinové skladby v produkci potravin živočišného původu, vedlejší živočišné produkty, pomocné materiály. - Surovinové skladby v produkci nápojů, vedlejší produkty, pomocné materiály. - Program SuperPro Designer - základní softwarové rozhraní studentské verze programu. - Program SuperPro Designer - ovládání programu - tvorba základního výrobního diagramu I. - Program SuperPro Designer - ovládání programu - tvorba základního výrobního diagramu II. - Program SuperPro Designer - ovládání programu - materiálová bilance vstupů, meziproduktů a výstupů I. - Program SuperPro Designer - ovládání programu - materiálová bilance vstupů, meziproduktů a výstupů II. - Program SuperPro Designer - ovládání programu - optimalizace základních procesů I. - Program SuperPro Designer - ovládání programu - optimalizace základních procesů II. - Tvorba modelové výrobní linky I. - Tvorba modelové výrobní linky II. - Prezentace výsledků tvorby modelové výrobní linky.
|
Studijní aktivity a metody výuky
|
Cvičení na počítači, Praktické procvičování, Individuální práce studentů
- Příprava na zápočet
- 60 hodin za semestr
|
Výsledky učení |
---|
Odborné znalosti |
---|
Modelovat výrobní proces |
Modelovat výrobní proces |
Plánovat a analyzovat technologické procesy |
Plánovat a analyzovat technologické procesy |
Odborné dovednosti |
---|
Sestavit základní technologické schéma |
Sestavit základní technologické schéma |
Používat základní funkce softwarového nástroje Super Pro Designer |
Používat základní funkce softwarového nástroje Super Pro Designer |
Inicializovat jednotkové operace |
Inicializovat jednotkové operace |
Modifikovat jednotkové operace |
Modifikovat jednotkové operace |
Definovat suroviny a pomocné materiály |
Definovat suroviny a pomocné materiály |
Vyučovací metody |
---|
Odborné znalosti |
---|
Dialogická (diskuze, rozhovor, brainstorming) |
Dialogická (diskuze, rozhovor, brainstorming) |
Demonstrace |
Demonstrace |
Odborné dovednosti |
---|
Cvičení na počítači |
Cvičení na počítači |
Individuální práce studentů |
Individuální práce studentů |
Praktické procvičování |
Praktické procvičování |
Hodnotící metody |
---|
Odborné znalosti |
---|
Rozbor produktů pracovní činnosti studenta (technické práce) |
Známkou |
Známkou |
Rozbor produktů pracovní činnosti studenta (technické práce) |
Doporučená literatura
|
-
Manuál k programu SuperPro Designer..
-
Prezentace ze seminářů.
-
DOSTÁLOVÁ, J. a kol. Technologie potravin - Potravinářské zbožíznalství. 1. vyd.. Ostrava: Key Publishing, 2014. ISBN 978-80-7418-208-2.
-
GRIFFITHS, M. (Ed.). Improving the Safety and Quality of Milk. Improving Quality in Milk Products.. Cambridge: Woodhead Pub., 2010. ISBN 9781845699437.
-
KADLEC, P. a kol. Technologie potravin - Procesy a zařízení v potravinářství a biotechnologiích. 1. vyd.. Ostrava: Key Publishing, 2013. ISBN 978-80-7418-163-4.
-
KADLEC, P. a kol. Technologie potravin - Přehled tradičních potravinářských výrob. 1. vyd.. Ostrava: Key Publishing, 2012. ISBN 978-80-7418-145-0.
-
RANKEN, M.D., KILL, R.C., BAKER, C. (Eds.). Food Industries Manual. London, 1997. ISBN 9780751404043.
|