Předmět: Exkurze

« Zpět
Název předmětu Exkurze
Kód předmětu TUTP/TP0EX
Organizační forma výuky Cvičení
Úroveň předmětu Magisterský
Rok studia nespecifikován
Semestr Letní
Počet ECTS kreditů 1
Vyučovací jazyk Čeština
Statut předmětu Povinný
Způsob výuky Kontaktní
Studijní praxe Nejedná se o pracovní stáž
Doporučené volitelné součásti programu Není
Vyučující
  • Polášek Zdeněk, MVDr. Ph.D.
Obsah předmětu
Obsahem předmětu je účast na exkurzích v mlékárenském, masném a nápojářském průmyslu a u výrobců potravin rostlinného původu. Konkrétní exkurze budou vybírány na základě aktuální domluvy se spolupracujícími organizacemi.

Studijní aktivity a metody výuky
Exkurze
  • Domácí příprava na výuku - 2 hodiny za semestr
  • Exkurze - 28 hodin za semestr
Výsledky učení
Odborné znalosti
Student identifikuje kritické kontrolní body v příslušném potravinářském provozu.
Student identifikuje kritické kontrolní body v příslušném potravinářském provozu.
Student popíše výrobní toky v příslušném provozu a zhodnotí jejich význam a řazení.
Student popíše výrobní toky v příslušném provozu a zhodnotí jejich význam a řazení.
Odborné dovednosti
Student analyzuje rozhodující (nejužší) body v daném provozu.
Student analyzuje rozhodující (nejužší) body v daném provozu.
Student na základě svých vědomostí zhodnotí celkovou úroveň příslušného potravinářského provozu.
Student na základě svých vědomostí zhodnotí celkovou úroveň příslušného potravinářského provozu.
Vyučovací metody
Odborné znalosti
Exkurze
Exkurze
Odborné dovednosti
Dialogická (diskuze, rozhovor, brainstorming)
Dialogická (diskuze, rozhovor, brainstorming)
Hodnotící metody
Odborné znalosti
Systematické pozorování studenta
Systematické pozorování studenta
Rozhovor
Rozhovor
Doporučená literatura
  • Prezentační materiály a webové stránky navštívených organizací.
  • Dostálová J., Kadlec P. a kol. Technologie potravin Potravinářské zbožíznalství. Ostrava, 2014. ISBN 978-80-7418-208-2.
  • FEINER, G. Meat Products Handbook: Practical Science and Technology. Cambridge: Woodhead Pub, 2008. ISBN 9781845690502.
  • GRIFFITHS, M. (Ed.). Improving the Safety and Quality of Milk. Improving Quality in Milk Products.. Cambridge: Woodhead Pub., 2010. ISBN 9781845699437.
  • KADLEC, P. a kol. Technologie potravin - Procesy a zařízení v potravinářství a biotechnologiích. 1. vyd.. Ostrava: Key Publishing, 2013. ISBN 978-80-7418-163-4.
  • Kadlec P., Melzoch, K., Voldřich, M. a kol. Přehled tradičních potravinářských výrob. Ostrava, 2012. ISBN 978-80-7418-145-0.
  • RANKEN, M.D., KILL, R.C., BAKER, C. (Eds.). Food Industries Manual. London, 1997. ISBN 9780751404043.


Studijní plány, ve kterých se předmět nachází
Fakulta Studijní plán (Verze) Kategorie studijního oboru/specializace Doporučený ročník Doporučený semestr