Vyučující
|
-
Polášek Zdeněk, MVDr. Ph.D.
|
Obsah předmětu
|
Obsahem předmětu je účast na exkurzích v mlékárenském, masném a nápojářském průmyslu a u výrobců potravin rostlinného původu. Konkrétní exkurze budou vybírány na základě aktuální domluvy se spolupracujícími organizacemi.
|
Studijní aktivity a metody výuky
|
Exkurze
- Domácí příprava na výuku
- 2 hodiny za semestr
- Exkurze
- 28 hodin za semestr
|
Výsledky učení |
---|
Odborné znalosti |
---|
Student identifikuje kritické kontrolní body v příslušném potravinářském provozu. |
Student identifikuje kritické kontrolní body v příslušném potravinářském provozu. |
Student popíše výrobní toky v příslušném provozu a zhodnotí jejich význam a řazení. |
Student popíše výrobní toky v příslušném provozu a zhodnotí jejich význam a řazení. |
Odborné dovednosti |
---|
Student analyzuje rozhodující (nejužší) body v daném provozu. |
Student analyzuje rozhodující (nejužší) body v daném provozu. |
Student na základě svých vědomostí zhodnotí celkovou úroveň příslušného potravinářského provozu. |
Student na základě svých vědomostí zhodnotí celkovou úroveň příslušného potravinářského provozu. |
Vyučovací metody |
---|
Odborné znalosti |
---|
Exkurze |
Exkurze |
Odborné dovednosti |
---|
Dialogická (diskuze, rozhovor, brainstorming) |
Dialogická (diskuze, rozhovor, brainstorming) |
Hodnotící metody |
---|
Odborné znalosti |
---|
Systematické pozorování studenta |
Systematické pozorování studenta |
Rozhovor |
Rozhovor |
Doporučená literatura
|
-
Prezentační materiály a webové stránky navštívených organizací.
-
Dostálová J., Kadlec P. a kol. Technologie potravin Potravinářské zbožíznalství. Ostrava, 2014. ISBN 978-80-7418-208-2.
-
FEINER, G. Meat Products Handbook: Practical Science and Technology. Cambridge: Woodhead Pub, 2008. ISBN 9781845690502.
-
GRIFFITHS, M. (Ed.). Improving the Safety and Quality of Milk. Improving Quality in Milk Products.. Cambridge: Woodhead Pub., 2010. ISBN 9781845699437.
-
KADLEC, P. a kol. Technologie potravin - Procesy a zařízení v potravinářství a biotechnologiích. 1. vyd.. Ostrava: Key Publishing, 2013. ISBN 978-80-7418-163-4.
-
Kadlec P., Melzoch, K., Voldřich, M. a kol. Přehled tradičních potravinářských výrob. Ostrava, 2012. ISBN 978-80-7418-145-0.
-
RANKEN, M.D., KILL, R.C., BAKER, C. (Eds.). Food Industries Manual. London, 1997. ISBN 9780751404043.
|